Όταν ο Σαμαράς προειδοποιούσε την Ευρώπη για ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα

.
Στις αρχές του 2014 η Ελλάδα ανέλαβε την προεδρία της ΕΕ και ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός είχε θέσει τους στόχους της Αθήνας. Σύμφωνα με τις τότε ανακοινώσεις «η ελληνική Προεδρία έχει θέσει τέσσερις βασικές προτεραιότητες: την ανάπτυξη και την απασχόληση, την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ), την αποτελεσματική διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης και την προώθηση της θαλάσσιας πολιτικής»

Σε κάθε του συνάντηση ο τότε πρωθυπουργός έθετε το θέμα των μεταναστών τονίζοντας στους ομολόγους του ότι πρέπει να ανακοπούν οι προσφυγικές ροές όσο είναι νωρίς και προκειμένου να μην εισέρχονται στην Ευρώπη φανατικοί μουσουλμάνοι, υποψήφιοι τρομοκράτες.

Τότε η κυβέρνηση είχε πει σε επιθέσεις που δεχόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι: «Η κυβέρνηση έχει θέσει ως κυρίαρχο θέμα της Ελληνικής Προεδρίας το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να το δει. Αντίθετα θέλει να δεχόμαστε όλους τους παράνομους μετανάστες και να τους στέλνουμε στην υπόλοιπη Ευρώπη που αρνείται να τους δεχτεί. Εμείς σπάσαμε το αδιέξοδο μιλώντας για την παράνομη μετανάστευση, που τώρα πια συζητάει όλη η Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο αδιέξοδο και ζητάει και τα ρέστα».

Σε μια περιοδεία του στον Έβρο ο Α. Σαμαράς τότε είχε επισκεφτεί τον φράκτη και σε δηλώσεις του είχε πει ότι εκμηδένισε τις ροές των λαθρομεταναστών. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πέσει να τον φάει. Ο ακροδεξιός, ο φασίστας, ο απάνθρωπος που μιλά για λαθρομετανάστες και άλλα πολλά του είχε... σούρει ο Αλέξης Τσίπρας. Και να θυμίσουμε ότι ο Σαμαράς ως πρόεδρος της ΕΕ τότε είχε προωθήσει με σθένος την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη θέση του κοινοτικού επιτρόπου και είχε συμβάλει ώστε η Ελλάδα να πάρει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης.

Αν τον είχαν ακούσει τότε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αν είχε πιεστεί από τότε η Τουρκία, αν λαμβάνονταν μέτρα ώστε να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές τώρα δεν θα είχαν τα αιματοκυλίσματα σε Γαλλία και Βέλγιο. Δεν θα μιλούσαμε για προσφυγική βόμβα, δεν θα είμαστε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να αντέξουμε 100 και 200 χιλιάδες μουσουλμάνους. Δεν θα αγωνιούσαμε μήπως κάποιος τρελός τζιχαντιστής ζωστεί με βόμβες και ανατιναχθεί στην Ακρόπολη. Ούτε θα κατηγορούμαστε ότι δεν ελέγχουμε τον κάθε παλαβό ισλαμιστή που θέλει να καταστρέψει τον δυτικό πολιτισμό.

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με τα ανοικτά σύνορα, ο ύμνος της λαθρομετανάστευσης έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στη χώρα και την Ευρώπη. Τώρα, με τα κλειστά σύνορα η Ελλάδα θα υποστεί ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή.

Αν είχαν ακούσει τον Σαμαρά όλοι τους τώρα μπορεί να μιλούσαμε με διαφορετικούς όρους και για την οικονομία και για το Προσφυγικό. Και σίγουρα δεν θα είχαμε τον Πάνο Καμμένο να απειλεί πριν από μερικούς μήνες ότι θα γεμίσει την Ευρώπη με τζιχαντιστές που θα περνούν από τα ελληνικά σύνορα.

Πηγη antinews

Comments