Ο Συγγραφέας Paris J.M.

Του καθηγητη Τζεφρευ Λεβετ
(Απο ομιλια του)

..........σε αυτή την μακρόχρονη πορεία μου, συνάντησα τον J.M. Paris, συγγραφέα του βιβλίου «Τρόμος στα Βαλκάνια». Τον γνωρίζω ως επιστήμονα, συνεργάτη αλλά και ως φίλο. Η συνεργασία μας καλύπτει 30 και πλέον χρόνια. Πολλά κάναμε μαζί. Τελευταία μάλιστα παρουσιάσαμε στην Αγγλία μελέτες πάλι σχετικά με τα Βαλκάνια αλλά και την Ελλάδα.
Το πρώτο που κατάλαβα για την ταραχώδη περιοχή των Βαλκανίων είναι η έλλειψη συνεργασίας που υπάρχει.

Για τη διαχείριση όμως μιας καταστροφής το πρώτο που χρειάζεται είναι συνεργασία. Έψαχνα να βρω όλα αυτά τα χρόνια τρόπους συνεργασίας των βαλκανικών λαών μεταξύ τους.

 Τρόπους που ο Συγγραφέας μας υπέδειξε και έχει αναπτύξει με γεωπολιτικους όρους. Σχετικά έχω συντάξει δυο πολύ σημαντικά μανιφέστα τόσο πάνω την ανθρώπινη ασφάλεια όσο και πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα στα Βαλκανια.

Ο συγγραφέας σαν Φυσικός Ιατρικής και Ακτινοφυσικός, ειδικός στη διαχείριση καταστροφών, έχει την ικανότητα να συλλάβει σε όλες του τις διαστάσεις τις συνέπειες μιας ραδιολογικής καταστροφής, όπως φαίνεται εξάλλου στο βιβλίο.

Έχοντας ασχοληθεί με θέματα Πυρηνικής και Ακτινοβολιών είναι σε θέση να προσδιορίσει την αξία της επιστημονικής συνεισφοράς στη διαχείριση μιας καταστροφής με ακτινοβολίες αλλά και να εκτιμήσει τις δυνατότητες της προηγμένης τεχνολογίας και των υπολογιστικών συστημάτων και φυσικά να τα περιγράψει όλα αυτά μυθιστορηματικά................

Comments