Πυρηνικό Τσουναμι σε Αμερικανο-Ρωσικές Στρατιωτικές ασκήσεις PH4

Public Health Disaster Task Force
Εκπαιδευτικά Σενάρια Καταστροφών

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Οι στρατιωτικές ασκήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος εκγύμνασης των στρατευμάτων, πειραματισμού νέων τεχνολογιών, εφαρμογή πολύπλοκης στρατηγικής, συντονισμού στρατιω-τικών μονάδων, ανταλλαγής εμπειρίας και αντιλήψεων μεταξύ φίλων και συμμάχων. Η Νατοϊκή Συμμαχία διεξάγει προηγμένες ασκήσεις με πολύ υψηλές απαιτήσεις από τους συμμετέχοντες. Στις Βρυξέλλες σε ανώτατο επίπεδο μια ομάδα δράσεως επί χάρτου προχωρά σε πλήρεις αναλύσεις των συνθηκών διεξαγωγής ασκήσεων, επεξεργάζεται και δίνει λύσεις σε όλα τα πιθανά ζητήματα που εκτιμά ότι μπορεί να εμφανιστούν κατά την διεξαγωγή μιας ασκήσεως.
Η επιτροπή επεξεργάζεται εδώ και καιρό τα στοιχεία και τις συνθήκες διεξαγωγής μιας κοινής Αμερικανο-Ρωσικής ασκήσεως στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτή την Αμερικανο-Ρωσική επιτροπή συμμετέχουν μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών και δύο ανώτεροι υπάλληλοι, ένας Αμερικανός και ένας Ρώσος, με σκοπό να συντονίζουν αμοιβαίες στρατιωτικές ενέργειες  κατά την άσκηση.
Ο πρώτος, αξιωματικός του Ναυτικού των ΗΠΑ, λόγω κάποιας εφήμερης σχέσης που είχε κάποτε, εκβιαζόταν με ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό αλλά τελικά το σπίτι του ανατινάχτηκε
 Ο δεύτερος, αξιωματικός του Στρατού της Ρωσίας, λόγω απαγωγής του μικρότερου αδελφού από τη ρωσική μαφία εκβιαζόταν με κάποιου είδους ανταλλαγή η οποία ζήτησε προκειμένου να τον ελευθερώσουν στρατιωτικούς χάρτες. Τελικά όμως ο αδελφός του δολοφονήθηκε από αυτούς
Οι δύο αυτοί ανώτεροι υπάλληλοι Θεώρησαν τις χώρες τους υπεύθυνες γι αυτό και απεφάσισαν να συνεργαστούν οδηγώντας τους σε μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές ενέργειες στην Ιστορία της Ανθρωπότητας.
Συγχρόνως μια Τσετσένικη τρομοκρατική ομάδα, η οποία  έψαχνε ένα τρόπο για να πλήξει το ρωσικό στόλο αλλά «δυστυχώς», ενεπλακη μόλις της προτάθηκε να συμμετάσχει.
Οι δυο άντρες με κατάλληλους ελιγμούς κατόρθωσαν να ορίσουν την Ανατολική Μεσόγειο ανατολικά της Κρήτης ως τη περιοχή της ασκήσεως. Τα σχέδια περιείχαν τη χρησιμοποίηση ενός ναυτικού εξερευνητικού σκάφους όπως και το κρύψιμο ενός αμερικανικού υποβρυχίου κάτω από ένα ρωσικό πλοίο και ενεργοποίηση των πυρηνικών κεφαλιών του. Σε αυτό το σημείο του σενάριο της άσκησης ένα πυρηνικό υποβρύχιο των  ΗΠΑ πήρε εντολή να προωθηθεί στο συγκεκριμένο σημείο της ανατολικής Μεσογείου, ανατολικά της Κρήτης και νότια της Τουρκίας και να κρυφτεί κάτω από ένα ρωσικό εξερευνητικό σκάφος ενεργοποιώντας τις πυρηνικές κεφαλές του. Το υποβρύχιο παίρνει θέση κάτω από το ρώσικο σκάφος και προχωρεί στην αποκάλυψη των κωδικών έναρξης των πυρηνικών πυραύλων και της ενεργοποίησης των πυρηνικών κεφαλιών. Τίποτα δεν έδειχνε το μέγεθος της καταστροφής που επρόκειτο να ακολουθήσει.
Μια τρομοκρατική ομάδα, που εν τω μεταξύ είχε αθόρυβα καταλάβει το σκάφος και είχε τον έλεγχο του, άνοιξε τις πύλες του συμπαγούς όγκου στα ύφαλα του σκάφος και το «πλέγμα» του έπεσε πάνω στο υποβρύχιο, θέτοντας τα συστήματα πλοήγησης και έλεγχου τέθηκαν εκτός λειτουργίας, προκαλώντας έτσι  μια ανεξέλεγκτη και κατακόρυφη πτώση του υποβρύχιου προς το πυθμένα της θάλασσας.
Το υποβρύχιο συντρίβεται με μεγάλη ορμή στο βυθό της θάλασσας. Ακολουθεί τεράστια πυρηνική έκρηξη, στην οποία συμμετέχει ολόκληρη η πυρηνική δύναμη του υποβρυχίου (80 πυρηνικές κεφαλές, 50 βομβών Χιροσίμα η κάθε μια). Το σημείο της έκρηξης είναι το σημείο επαφής της Αφρικανικής με την Ευρωπαϊκή τεκτονική πλάκα. Η πυρηνική έκρηξη των 80 πυρηνικών κεφαλιών έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός Τσουνάμι. Η εικόνα του κύματος Τσουνάμι καταγράφεται από έναν στρατιωτικό δορυφόρο που συμμετέχει στη στρατιωτική άσκηση. Τότε …………………….
ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΣΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΣΕΝΑΡΙΟ
Από το Φάκελο “Πυρηνικές & Ραδιολογικές Καταστροφές 2004 II”

Comments