Επτά νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε τρομοκρατικές επιθέσεις κοντά στην πόλη Eilat

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 30 τραυματίστηκαν σε σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη σε Ισραηλινούς στόχους κοντά στην πόλη Eilat στα νότια της χώρας. Το Ταμείο Στήριξης Θυμάτων της Τρομοκρατίας (JAFI) που ίδρυσε η Jewish Agency και στηρίζει η οργάνωση Keren Hayesod (το ταμείο οικοδόμησης) είναι σ’ ετοιμότητα προκειμένου να βοηθήσει όσους τραυματίστηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις.(Φωτ: το λεωφορείο μετά την επίθεση)

Στόχος ένα λεωφορείο
Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου στις 12 μ.μ., όταν ένα διερχόμενο όχημα άνοιξε πυρ εναντίον του λεωφορείου Egged 392 που ταξίδευε από την Beer Sheva στην Eilat, κοντά στην κοινότητα Netafim. Δεκάδες επιβάτες του λεωφορείου υπέστησαν ελαφρά ως αρκετά σοβαρά τραύματα.

Λίγο μετά την επίθεση στο λεωφορείο και σε κοντινό σημείο, οι Ισραηλινές δυνάμεις αντάλλαξαν πυρά με τους ένοπλους. Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά σε μια δεύτερη ανταλλαγή πυροβολισμών. Εκτός από τις επιθέσεις με πυροβολισμούς, εκτοξεύτηκαν ρουκέτες από τα Αιγυπτιακά σύνορα ενώ μια βόμβα εξερράγη κοντά σε Ισραηλινό στρατιωτικό όχημα.

Δύο Ισραηλινά ελικόπτερα κλήθηκαν εσπευσμένα στην περιοχή προκειμένου να μεταφέρουν τους τραυματίες στο Νοσοκομείο Yoseftal στην πόλη Eilat και στο Νοσοκομείο Soroka στην Be'er Sheva.


Ταμείο στηριζόμενο από την KH βοηθά τα θύματα της τρομοκρατίας
Το Ταμείο Στήριξης Θυμάτων της Τρομοκρατίας που ίδρυσε η Jewish Agency (JAFI) και στηρίζει η οργάνωση Keren Hayesod είναι έτοιμο να βοηθήσει όσους τραυματίστηκαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Από το 2002 οπότε και ιδρύθηκε, το Ταμείο που επικεντρώνεται στην άμεση οικονομική ενίσχυση θυμάτων της τρομοκρατίας και των οικογενειών τους, έχει βοηθήσει περισσότερες από 5,000 οικογένειες. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται παρέχουν ιατρική περίθαλψη, ψυχολογική φροντίδα και κάθε είδους στήριξη σε θύματα της τρομοκρατίας ώστε να επισπευστεί η αργή διαδικασία της επούλωσης και ανάρρωσης.

Στον απόηχο επιθέσεων και στα πλαίσια της κινητοποίησης κυβερνητικών αρχών και υπηρεσιών πρόνοιας, δίνονται επιχορηγήσεις σε οικογένειες προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες τους – οι οποίες μερικές φορές περιλαμβάνουν ακόμα και τα πιο στοιχειώδη πράγματα όπως είναι η τροφή και η στέγαση σε περιπτώσεις καταστροφής σπιτιών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δίνονται χρήματα ακόμη και για να καλυφθούν τα έξοδα ταφής των θυμάτων καθώς, διαφορετικά, οι οικογένειες δεν θα είχαν τα μέσα να τιμήσουν σωστά τους αγαπημένους τους. Πολλές φορές, εξάλλου, το Ταμείο παρέχει επιπλέον ειδικές επιδοτήσεις που περιλαμβάνουν το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για ανήλικα παιδιά που ορφάνεψαν εξαιτίας τρομοκρατικών επιθέσεων και την παροχή υποτροφιών σε μέλη των εν λόγω οικογενειών.

http://www.kh-uia.org.il/EN/IsraelOnline/Current-Affairs/Pages/terror-attack-Eilat.aspx

Από ΖΑΝΚΟΕΝ

Comments