Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει στο Παναθηναϊκό στάδιο ενώ Τρομοκράτες αναλύουν πιθανά σενάρια ραδιενεργούς τρομοκρατικής επίθεσης

Πάρις Ι.Μ.*
Σενάριο /SDS
Η ολυμπιακή φλόγα, τρεις μέρες μετά την αφή της στην Αρχαία Ολυμπία, φτάνει στο Παναθηναϊκό στάδιο, σήμερα 31 Μαρτίου 2004. Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και με μουσική συνοδεία το εξαίρετο Canto Olympico η ολυμπιακή φλόγα ανάβει λίγο πριν τις 8 μμ στον Ολυμπιακό Βωμό που υπάρχει στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ο Βωμός αποτελεί το χώρο των δρώμενων με ένα χορό ηθοποιών στο ρόλο αρχαίων ιερειών του Θεού Απόλλωνα να περικυκλώνει τη λαμπαδηδρόμο. Αλλά.........


Η Ολυμπιακή Φλόγα, το πανίσχυρο σύμβολο ειρήνης και φιλίας ανάμεσα στους λαούς, ετοιμάζεται να αρχίσει το μεγάλο ταξίδι της στις πέντε ηπείρους. Οι προετοιμασίες για ένα τέτοιο ταξίδι έχουν φτάσει στο αποκορύφωμα τους σήμερα στο παναθηναϊκό στάδιο, αλλά δεν σταματούν εκεί. Όπως δεν σταματούν επίσης και οι προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Οι κατασκευές των περισσότερων έργων μόλις μπήκαν στο τελευταίο τους στάδιο και τα πρώτα χαμόγελα στους υπεύθυνους των αγώνων, χωρίς όμως αυτοί να καθησυχάζουν καθόλου, αρχίζουν να εμφανίζονται. Ο προϋπολογισμός των αγώνων είναι αλήθεια έχει εκτοξευτεί σε μεγάλα ύψη, όμως όλοι ελπίζουν ότι ,παρά τα απρόοπτα κα τις ατυχίες, θα ανταμειφθούν με τη πραγματοποίηση επιτυχημένων αγώνων. Όλοι προετοιμάζονται και δουλεύουν πυρετωδώς, για το κοινό καλό.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που επίσης δουλεύουν πυρετωδώς, όχι όμως για καλό. Κάπου στο Κόσοβο, σε μια παλιά αγροικία, ο Αλβανός επιχειρηματίας Αχμέτ Ούλα, που είναι γνωστός στις αμερικανικές διωκτικές αρχές με το παρατσούκλι Ottoman λόγω της οθωμανικής μεγαλομανίας του και των καπρίτσιων του, έχει συγκεντρώσει το επιτελείο του, τα πιο έμπιστα σε αυτόν στελέχη του διαβόητου Αλβανικού Δικτύου, και εξετάζουν όλοι μαζί τον τρόπο που θα χτυπήσουν στην Αθήνα.

Ο Αχμέτ παίρνει πρώτος το λόγο «Μετά το τελευταίο πρόβλημα, να αυτό στην Αθήνα, με την αποτυχία δηλαδή να μολύνουμε με ραδιενεργά την δεξαμενή που υδροδοτεί την Αθήνα, πολλοί είπαν ότι εξόφλησα. Όμως εγώ δεν θα τους κάνω το χατίρι και να το βάλω στα πόδια. Όλοι μαζί θα αποδείξουμε ότι τη προηγούμενη φορά είχαμε απλά μια αποτυχία και τίποτα άλλο» και αφού σταματήσει για να ρίξει μια ματιά στη θήκη των όπλων με τα οθωμανικά κειμήλια που υπάρχει στο δωμάτιο. Παίρνει θάρρος και συνεχίζει.

«Στόχος μας αυτή τη φορά είναι οι ίδιοι οι ολυμπιακοί αγώνες τον Αύγουστο. Θα εξαπολύσουμε τόσο τρόμο και πανικό σε όσους θα παρακολουθούν τους αγώνες εκείνη την μέρα που ολόκληρη η ανθρωπότητα θα το θυμάται για πολλά χρόνια, ίσως για πάντα. Αυτή τη φορά όμως θα εξαπολύσουμε ένα νέο τρόπο ραδιολογικού τρόμου. Εδώ ο φίλος μας Dieter από τη Γερμανία, ειδικός στα ραδιενεργά, θα μας εξηγήσει πως μπορεί να γίνει αυτό».

«Αδέλφια, μια τέτοια κατάσταση πανικού και τρόμου που σχεδιάζουμε μπορεί να δημιουργηθεί εάν ανατινάξουμε κάποιες ραδιενεργές πηγές στους αγώνες και η ραδιενέργεια καλύψει μεγάλη περιοχή. Γι αυτό δεν πρέπει να…...»

«Το τρόπο ήρθαμε μόνο να μάθουμε», τον διακόπτει απότομα ένας μακρυγένης με φθαρμένη στρατιωτική φόρμα, «και όχι θεωρίες για ραδιενεργά και τέτοιες μπούρδες. Έχεις να μας πει τίποτα γι’ αυτό ή όχι;»

Ο Dieter αν και αρκετά ενοχλημένος από τη διακοπή προτιμά να μην απαντήσει και να συνεχίσει «Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνουμε. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να ψάξουμε και εντοπίσουμε μια από τις πολλές χαμένες ή εγκαταλελειμμένες πηγές.»

«Δεν θα μπορούσαμε να κλέψουμε μια τέτοια πηγή;» ακούγεται μια γυναικεία φωνή από το βάθος της αίθουσας «ξέρω ότι δεν προσέχουν όταν τις μεταφέρουν»

«Και αυτό μπορούμε να κάνουμε» απαντά ο Dieter. «Όπως και θα μπορούσαμε να αγοράσουμε μια ραδιενεργό, ξέρετε προσποιητά, κάνοντας τους νόμιμους χρήστες.»

«Εγώ δεν έχω πληρώσει στη ζωή μου ποτέ αυτό που μετάφερνα. Δεν θα αρχίσω να πληρώνω τώρα». Τα γέλια στην αίθουσα κάλυψαν τις τελευταίες λέξεις του. Τα λόγια του γερμανού χτύπησαν φαίνεται τις «ευαίσθητες» χορδές, και την εγκληματική τους αξιοπρέπεια!

Τι είναι τούτος, είπαν όλοι από μέσα τους, και τι είναι αυτά που μας φουμάρει. Ότι το Αλβανικό Δίκτυο, το μεγαλύτερο και τρομερότερο των Βαλκανίων, δεν μπορεί να σουφρώσει μια πηγή, και θα πρέπει γι’ αυτό να την αγοράζει νόμιμα; Για τόσο ξεφτίλες μας περνά;»

«Μα εδώ δεν ξέρουμε ακόμα πως θα κάνουμε την επίθεση και μιλάμε για ραδιενεργές πήγες.» παρατηρεί έξαλλος ο μακρυγένης

«Ας υποθέσουμε όμως ότι τη κλέβουμε ή κάτι τέτοιο.» προσπαθεί ο Αχμέτ να επαναφέρει την ηρεμία στη συζήτηση «Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε τότε με αυτή;»

Ο μακρυγένης όμως εξακολουθεί να είναι έξαλλος. Ο Dieter προσπαθεί σαστισμένος να απαντήσει

«Καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο αδελφός …..και έχει δίκιο, απόλυτο.» σχολιάζει που τον ευχαριστεί όμως από μέσα του γιατί, έστω και έξαλλος, ο μακρυγένης του έδωσε καλή πάσα για να συνεχίσει «Έστω ότι καταφέρουμε με κάποιο τρόπο να κλέψουμε μια ραδιενεργό πηγή. Το ερώτημα είναι σε αυτή τη περίπτωση είναι τι θα κάνουμε»

«Αυτό θέλω να μάθω» συμπληρώνει πιο ήρεμος ο μακρυγένης τώρα «Τι θα μπορούμε να κάνουμε»

«Σε αυτή τη περίπτωση θα έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο τρόπους προκειμένου να δημιουργήσουμε τρόμο με αυτες. Ο πρώτος είναι να πετάξουμε τις ραδιενεργές πηγές σε περιοχές της Αθήνας, στις οποίες μετακινείται πολύς κόσμος»

«Έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου; Ξέρεις καμία τέτοια περιοχή στην οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε τις ραδιενεργές πηγές;»

«Και φυσικά ξέρω και την έχω μελετήσει καλά. Είναι κάποια Ολυμπιακή εγκατάσταση.»

«Ολυμπιακή εγκατάσταση! Καλό ακούγεται αυτό.» σχολιάζει κάποιος «Τρόμος μέσα στη καρδιά τους. Καλό»

«Είσαι όμως σίγουρος ρε γερμανέ» αρχίζει να υψώνει πάλι τη φωνή του ο μακρυγένης «ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Αυτό στο λέω γιατί ξέρουμε ότι η ασφάλεια των αγώνων το καλοκαίρι θα είναι πολύ μεγάλη»

«Το έχω σκεφτεί και αυτό και το έχω μελετήσει πολύ καλά. Μην ανησυχείτε. Θα τους έρθει από κει που δεν θα το περιμένουν. Στη περίπτωση όμως που τα πράγματα δεν πάνε καλά για μας δεν θα το βάλουμε κάτω. Υπάρχουν και άλλες, δημόσιες, κυρίως, εγκαταστάσεις, που μας ταιριάζουν. Όπως ακριβώς έκανε ο σύντροφος Σαμιλ Μπασάγιεφ στη Μόσχα.»

«Κάτι θυμάμαι τώρα που το λες.» ξαναμπαίνει στη συζήτηση ο Αχμέτ «Τσετσενοι από το Γκροζνι στη Μόσχα. Αυτοί δεν ήταν; »

«Ναι αυτοί ήταν. Τσετσενοι αντάρτες είχαν τοποθετήσει μια ραδιενεργό πηγή σε πάρκο της Μόσχας και ειδοποίησαν στη συνέχεια ένα τηλεοπτικό συνεργείο να έρθει να την πάρει.»

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει να μάθω που την έβαλαν τη ραδιενεργό πηγή, αλλά τι πέτυχαν με αυτό που έκαναν» σχολιάζει ο πάντα πρακτικός Σουλεϊμάν.

«Μεγάλη ανακατωσούρα ακολούθησε και μεγάλος θόρυβος έγινε. Αν με ρωτάς για προβλήματα από ακτινοβολίες σε ανθρώπους, όχι δεν δημιουργήθηκαν. Οι επιπτώσεις στο πληθυσμό της περιοχής ήταν εξ ολοκλήρου ψυχολογικές. Ένα αρχικό στάδιο του τρόμου ήταν»

«Προτείνεις δηλαδή αυτό τον τρόπο εάν κατάλαβα καλά;» τον ρωτά η κοπέλα

«Δεν μπορώ να αποφασίσω, τουλάχιστο μόνος μου, για το ποιος τρόπος είναι ο καλύτερος.» απαντά με στόμφο ο Dieter «Ξέρω όμως ότι εάν διαλέξουμε κάτι σαν το περιστατικό της Μόσχας σαν αποτέλεσμα θα έχουμε μικρή μεν ζημιά και σε λίγους ενδεχομένως ανθρώπους, που θα έρχονταν σε στενή επαφή με τις πηγές, αλλά τρόμο, πολύ τρόμο στους υπόλοιπους»

«Αυτό μάλιστα μου αρέσει. Πανικός στο πολύ κόσμο.» προσθέτει αμέσως ο μακρυγένης. «Τώρα το καταλάβαμε.»

«Αυτό μου αρέσει και εμένα» επιδοκιμάζει ο Αχμέτ. «Εφόσον μιλάμε για ολυμπιακούς αγώνες η δημιουργία πανικού και τρέλας στο κόσμο εκείνες τις μέρες φαίνεται με το τρόπο αυτό να ταιριάζει. Ας μην βιαστούμε όμως να αποφασίσουμε πριν ακούσουμε και τον άλλο τρόπο»

«Με αυτό το τρόπο», παίρνει θάρρος ο Dieter «θα διασκορπίσουμε ραδιενέργεια σε συγκεκριμένη περιοχή. Η διασπορά που θα προκαλέσουμε θα γίνει αμέσως αντιληπτή και θα προκαλέσει αναταραχή στο κόσμο. Σας θυμίζω ότι οι εφημερίδες την αποκαλούν βρόμικη βόμβα.»

«Και πως θα βρομίσουμε αυτή τη βόμβα;» ρωτά ο μακρυγένης που έχει μπει για τα καλά στη συζήτηση και ανυπομονεί να μάθει περισσότερα.

«Όχι δεν κατάλαβες. Δεν πρόκειται να βρομίσουμε καμία βόμβα. Μια "βρόμικη βόμβα" είναι απλά μια συσκευή που διασπείρει, βρομίζει με ραδιενεργό υλικό τη περιοχή στην οποία θα τη ρίξει κανείς. Γι' αυτό το λόγο αποκαλείται βρόμικη Αυτό θα το καταφέρουμε εάν ανατινάξουνε τα ραδιενεργά πχ με δυναμίτη.»

«Καλά το να την ανατινάξουμε. Για να τη φτιάξουμε όμως μπορούμε;»

«Και φυσικά μπορούμε» απαντά ο Dieter που πιστεύει ότι έχει τον έλεγχο της συζήτησης πια «Για την κατασκευή μια βρόμικης βόμβας δεν απαιτείται και σπουδαία τεχνολογία, όπως σίγουρα απαιτείται, και το ξέρουμε, για τη κατασκευή μιας πυρηνικής βόμβας. Οι βρόμικες βόμβες είναι πολύ απλούστερο να κατασκευαστούν από μια αληθινή πυρηνική βόμβα.»

«Δηλαδή θα μπορέσουμε να κατασκευάσουμε και πυρηνική βόμβα;» ρωτά ο μακρυγένης που γνωρίζει πολύ καλά το ενδιαφέρον των ιρανών που συνεργάζονται με το Δίκτυο τους για οτιδήποτε σχετίζεται η θα τους βοηθούσε στη κατασκευή μια πυρηνικής βόμβας. Όπως γνωρίζει καλά τη μεγάλη επιτυχία που είχε το Δικτύου τους με τον εντοπισμό ιατρικών εξαρτημάτων spark gap που χρησιμοποιούνται στη κατασκευή πυρηνικής βόμβας και τα οποία εντοπιστήκανε σε ελληνικό νοσοκομείο. Έκτοτε οι ιρανοί τα έχουν βάλει στο μάτι τους

«Στο σημείο αυτό θα σε δυσαρεστήσω. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε ούτε να μετατρέψουμε τις ραδιενεργές πηγές σε πυρηνικά όπλα», απαντά ο Dieter σκορπίζοντας ταυτόχρονα την απελπισία σε όσους φανατικούς μουσουλμάνους παρευρίσκονται στη αίθουσα και πίστεψαν προς στιγμήν ότι θα είχαν σε λίγο διάστημα το υπέρτατο όπλο στα χέρια τους για να τιμωρήσουν τους απίστους.

«Για να γυρίσουμε στο θέμα που μας απασχολεί, τη βρόμικη βόμβα» προσπαθεί ο Αχμέτ να επαναφέρει κάποια τάξη στη συζήτηση που ξέφυγε από τον έλεγχο του από τη στιγμή που θίχτηκαν τα πυρηνικά «θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μόνο αν τη μπουμπουνίσουμε θα επιτύχουμε διασπορά της ραδιενέργειας», σιγοντάρει τον Dieter.

«Μόνο τέτοιες μεθόδους εξετάζουμε» προσθέτει ο Dieter και συνεχίζει «Σκεφτείτε τι θα γίνει εάν ρίξουμε ραδιενεργά σε κάποια κοντινή προς την Αθήνα λίμνη, όπως είναι αυτή του Μαραθώνα, η οποία τροφοδοτεί τη πρωτεύουσα με πόσιμο νερό.»

«Εγώ έχω ακούσει πολλά για ρίψη ραδιενεργού υλικού με αεροζόλ!» πετάγεται ο Σουλεϊμάν που γνωρίζοντας το φιάσκο όταν επιχείρησαν πριν λίγο καιρό να μολύνουν με ραδιενεργά μια Μονάδα Επεξεργασίας Νερού στο Γαλάτσι και κατά συνέπεια όλο το κέντρο της Αθήνας, δεν συμφωνεί με αυτή την επιλογή του Μαραθώνα και ψάχνει μόνος του για εναλλακτικές λύσεις.

«Εξετάζουμε πράγματι και αυτή τη δυνατότητα», απαντά οι Αχμέτ, «και θα πρέπει τη μελετήσουμε καλά πριν αποφασίσουμε. Υπάρχει όμως και κάτι που θα πρέπει να πάρουμε πολύ σοβαρά υπόψη. Η Ασφάλεια των Αγώνων, με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ που θα έχει εκείνες τις μέρες, θα ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία σε τέτοιο βαθμό που δεν θα μπορεί ακόμα και κουνούπι να πετάξει χωρίς να το καταλάβουνε. Πόσο μάλλον ένα ελικόπτερο η αεροπλανάκι με ραδιενεργά. Ίσως τέτοια ενέργεια να είναι απαγορευτική. Αξίζει όμως να επιχειρήσουμε κάτι τέτοιο. Ο Dieter είναι ο πιο κατάλληλος για να μας το πει»

«Αν μιλάμε για τις καταστροφές από την ακτινοβολία στο κόσμο αυτό που ξέρουμε είναι ότι το υλικό με αεροζόλ θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβες μόνο όταν το εισπνεύσουν. Ο μέγεθος της καταστροφής θα εξαρτάται από το μέγεθος των μορίων, τον τύπο ακτινοβολίας και ανάλογα με το εάν τα ραδιενεργά μείνουν στο αέρα η καταπέσουν στα νερά.»

«Υπάρχει πρόβλημα όμως στη περίπτωση που το ρίξουμε σε λίμνες» λέει ο Αχμέτ που φαίνεται να έχει μάθει πολλά τη περίοδο που οργάνωνε την επίθεση, αποτυχημένη όμως τελικά, με ραδιενεργά στη μονάδα της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι. «Για να μολύνουμε με ραδιενεργά ένα μεγάλο σύστημα παροχής νερού έτσι ώστε να δημιουργήσουμε προβλήματα στην υγεία του κόσμου, απαιτεί τεράστια ποσά ραδιενεργών υλικών.»

«Ε αφού αυτός ο τρόπος μας δεν τους ταιριάζει γιατί το συζητάνε ακόμα. Δεν μάθανε το μάθημα τους!» σιγοψιθυρίζει κάποιος που στεκόταν μέχρι εκείνη το στιγμή αμίλητος δίπλα στο μακρυγένη.

«Το συζητάμε μόνο και μόνο για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα των επιλογών μας» διευκρινίζει ο Dieter «και ας τα απορρίψουμε»

Ο Σουλεϊμάν με τη σειρά του, που δεν είχε πει πολλά μέχρι εκείνη τη στιγμή, βάζει τις φωνές για να τον ακούσουν όλοι.

«Εγώ επιμένω αδέλφια. Αφού δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να φτιάξουμε μια πυρηνική βόμβα, ας φτιάξουμε αυτό που φοβούνται περισσότερο οι άπιστοι: μια βρόμικη βόμβα!»

«Μη ανησυχείς αδελφέ. Θα κάνουμε ότι καλύτερο περνά από τα χέρια μας» απαντά με πείσμα ο μακρυγένης αλλά και με τη γροθιά σφιγμένη. «και να είσαι σίγουρος ότι θα τους πονέσει πολύ, μα παρά πολύ»

«Καλά τα είπαμε μέχρι τώρα, για το πόσα πολλά δηλαδή μπορούμε να κάνουμε, αλλά δεν ακούσαμε τίποτα για τους περιορισμούς που υπάρχουν, εάν υπάρχουν φυσικά.»

«Και βεβαίως υπάρχουν και θα πρέπει να προσέχουμε πολύ κατά τη κατασκευή μιας βρόμικης βόμβας» απαντά ο Dieter. «Οι περιορισμοί που υπάρχουν είναι σοβαροί και αφορούν κυρίως τη προστασία μας από την ακτινοβολία που θα εκπέμπει η ραδιενεργός πηγή. Η ραδιενέργεια τους θα πρέπει να είναι μεγάλη προκειμένου να προκαλέσουμε επίσης μεγάλη μόλυνση».

«Δεν κατάλαβα αυτά με τη προστασία. Τι υπονοείς ότι είμαστε απρόσεκτοι και χρειαζόμαστε κάποιο για να μας προστατεύει;»

«Όχι δεν έχετε ανάγκη τέτοιας προστασίας. Αυτό που εννοώ είναι ότι, επειδή μια ραδιενεργός πηγή εκπέμπει επικίνδυνη για τη υγεία μας ακτινοβολία, εάν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τη ή τη στιγμή που την απελευθερώνουμε στο περιβάλλον δεν προσέχουμε και δεν προστατευόμαστε με κάποιο τρόπο από τις ακτινοβολίες θα κινδυνεύουμε να δεχθούμε θανατηφόρες δόσεις.»

Εδώ πράγματι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, συλλογίστηκε ο Αχμέτ. Ακόμη και αυτοκαταστροφικούς τρόπους να χρησιμοποιήσουμε όσοι θα χρειαστεί να τη μεταφέρουν μπορεί πράγματι να μην ζήσουν αρκετό χρόνο ώστε να τη τοποθετήσουν κοντά στο στόχο τους. Αυτές οι ισχυρές ραδιενεργές πηγές είναι πολύ καλές για τη δουλειά μας αλλά και πολύ βλαβερές εάν δεν προσέχουμε και δεν προστατευόμαστε από αυτές.

«Όποτε για να τους προστατεύουμε από την ακτινοβολία της πηγής θα πρέπει να την θωρακίσουμε» συμπεραίνει ο Dieter «αλλά δυστυχώς σε κάτι τέτοιο θα αυξηθεί παρά πολύ το βάρος της, αυξάνοντας όμως και τη δυσκολία μας να μετακινήσουμε όλη τη συσκευή.»

«Μια τέτοια βαριά συσκευή και συνεπώς δυσκολομεταφερομενη δεν θα είναι δυστυχώς αποτελεσματική στη διασπορά του ραδιενεργού υλικού!» μονολογεί ο Αχμέτ.

Η συζήτηση κατέληξε επιτέλους σε κάποιο συμπέρασμα, αν όχι στο τρόπο της ραδιολογικής τρομοκρατικής επίθεσης, τουλάχιστον στη προστασία από την ακτινοβολία των μεταφορέων της επικίνδυνης ραδιενεργής πηγής κατά την επίθεση. Αυτό σημαίνει ότι για να χειρίζονται με ασφάλεια τα ραδιενεργά θα πρέπει να ψάξουν για μέτριες ραδιενεργές πηγές που εκπέμπουν ακτινοβολία γάμμα και σωματίδια βήτα . Τις πηγές που εκπέμπουν ακτινοβολία άλφα μπορούν να τις χειριστούν σχετικά ακίνδυνα, εφ' όσον παίρνουν κάποιες προφυλάξεις για να αποτραπεί μια εσωτερική έκθεση σε ακτινοβολία, για να μη μπουν ραδιενεργά στο σώμα τους δηλαδή και από κει μέσα ακτινοβολούν τα όργανα του σώματος.»

«Αρκετά είπαμε. Νομίζω ήρθε η ώρα να διαλέξουμε το σενάριο που θα εφαρμόσουμε και να αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε» παρατηρεί σχεδόν διατάζοντας τη παρέα ο Αλβανός επιχειρηματίας.-----------------------------Πολλά σενάρια είχαν προταθεί σε εκείνη τη συνεδρίαση των επικεφαλής του Αλβανικού Δικτύου στο Κόσοβο αλλά όλα είχαν σοβαρά μειονεκτήματα στην εκτέλεση τους. Η καλύτερη λύση που προτάθηκε ήταν η ρίψη από αέρα της βρόμικης βόμβας αλλά η εύρεση ενός τέτοιου αεροπλάνου ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, δεδομένου του ασφυκτικού ελέγχου του εναέριου χώρου και της απαγόρευσης των πτήσεων που θα υπάρχουν για τον εναέριο χώρο της Αττικής τις μέρες εκείνες.

Τότε έπεσε στην αντίληψη τους η ύπαρξη μιας ρουκέτας για μετεωρολογικούς σκοπούς μαζί με ένα σύστημα εκτόξευσης, ρωσικής κατασκευής και τεχνολογίας, το οποίο διατίθεται στο εμπόριο ονόματι Αζαλάν . Η εν λόγω ρουκέτα υπάρχει διαθέσιμη στην αγορά σε αρκετές δυτικές χώρες ενω μερικές όπως η Αργεντινή και η Βραζιλία, τις χρησιμοποιούν ήδη.

Η απόκτηση της ρουκέτας αυτής από το διαβόητο Αλβανικό Δίκτυο θα έλυνε και το τελευταίο πρόβλημα που τους είχε απομείνει. Μετά από όχι και μεγάλη έρευνα οι ερευνητές του Δικτύου, διαπίστωσαν ότι ένας μεγάλος αριθμός ρουκετών υπήρχε αποθηκευμένες σε παλιά αποθήκη του Σοβιετικού Στρατού σε μια αυτονομημένη περιοχή της Μολδαβίας με το παράξενο όνομα Τρανσνίστρια. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, τη διάθεση μεγάλου χρηματικού ποσού και τις ανάλογες επαφές κατόρθωσαν να αποκτήσουν τις ρουκέτες που ήθελαν αρχίζοντας έτσι να σχεδιάζουν προσεκτικά τα επόμενα τους βήματα. Η επόμενη ενέργεια τους είναι η τοποθέτηση της ραδιενεργούς πηγής που είχε κλαπεί ή αποκτηθεί με κάποιο τρόπο από τρομοκράτες, πάνω στη κεφαλή της ρουκέτας Αλαζάν σε εργαστήριο η χώρο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Από Σειρα Σεναριων "Ο Τρόμος"

* Ο Πάρις Ι.Μ.είναι Φυσικός Ιατρικής Ακτινοφυσικός


Comments

Blogger said…
New Diet Taps into Revolutionary Idea to Help Dieters Get Rid Of 20 Pounds in Just 21 Days!