Sunday, 26 June 2011

Οι πειρατές της Αστρικής Δίνης και το HAARP

Πάρις Ι.Μ.*

Σενάριο/Short Disaster Story/Δημόσια Υγεία
Ο κόλπος του Άντεν, είναι στη πραγματικότητα μια διώρυγα ανάμεσα στην Υεμένη και τη Σομαλία που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με την Αραβική Θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό. Είναι όμως και αρκετά πλατιά κάνοντας τη φύλαξή εκείνης της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας που τη διαβαίνει μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθιστώντας την το πιο επικίνδυνο μέρος για την παγκόσμια ναυσιπλοΐα, τη πιο προσιτή σε πειρατές περιοχή.
Από τις ακτές της Σομαλίας ξεκινούν πειρατές-ψαράδες, οι οποίοι επιβιβαζόμενοι σε σαπιόβαρκες με θηριώδεις εξωλέμβιους μηχανές, κραδαίνοντας ΑΚ-47, καταλαμβάνουν δυτικά κυρίως εμπορικά και άλλα πλοία και τα μεταφέρουν σε συγκεκριμένα αγκυροβόλια, ζητώντας εξωφρενικά λύτρα για να τα απελευθερώσουν. Τα κράτη που έπεσαν θύματα όμως δεν έμειναν άπραγα. Μαζί με άλλα εν δυνάμει θύματα της πειρατείας αυτής αντέδρασαν στέλνοντας μόνιμες δυνάμεις στην περιοχή, προκειμένου να θωρακίσουν τις εμπορικές οδούς και να περιορίσουν τη δράση των πειρατών.

Οι ρώσοι βγαίνουν στο κόλπο για πειρατές
Μια ειδική ομάδα του Στόλου του Ειρηνικού με επικεφαλής τα αντιτορπιλικό Admiral Popov και Krutchenko άφησε το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ, προκειμένου να συμμετάσχει στη διεθνή αποστολή κατά της πειρατείας στα ανοικτά του Κέρατος της Αφρικής και μόλις σήμερα έφτασε. Οι ρωσικές περιπολίες στο παρελθόν είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα έχοντας συνοδεύσει περισσότερα από 100 εμπορικά πλοία από διάφορες χώρες με κανένα από αυτά ευτυχώς να μην έχει καταλειφθεί από πειρατές.

Το αντιτορπιλικό Admiral Popov έχει μεν την πρωτοκαθεδρία στις περιπόλους είναι όμως το Krutchenko που έχει ειδική αποστολή. Να συνοδεύσει ένα τεράστιο ρυμουλκό διάσωσης και ένα σκάφος της γεωγραφικής υπηρεσίας του στρατού. Ο μεγάλος επισκέπτης τους είναι ο περίφημος Μαξιμόσφσκι. Πολλοί δε μπορούν να το καταλάβουν το γιατί. Κάποιοι όμως υποψιάζονται κάποια πράγματα αλλά δεν μπορούν να υποθέσουν περισσότερα.
Χωρίς να περιμένει άρχισε τη συνοδεία εννέα πολιτικών σκαφών, στα επικίνδυνα νερά των σομαλικών ακτών. Δεν πέρασε όμως πολύ ώρα και αντιλήφθησαν ένα ταχύπλοο με 11 πάνοπλους Σομαλούς πειρατές να πλησιάζει με ταχύτητα το επικεφαλής πολίτικο σκάφος Οι περισσότεροι πειρατές προέρχονται από την επαρχία Πούντλαντ και είναι πολύ διαφορετικοί από ό,τι φαντάζεται κανείς.

Ο καπετάνιος του πλοίου ενήμερος ως προς το σχέδιο σήμανε συναγερμό και σύμφωνα με το σχέδιο έκτακτης ανάγκης όλο το πλήρωμα κατευθύνθηκε σε συγκεκριμένο ασφαλές αεροστεγές και πολύ καλά εντοπισμένο δωμάτιο του πλοίου. Πριν φυσικά κλειστούν ειδοποίησαν τον Admiral Popov ότι σε λίγα λεπτά το πλοίο θα έχει καταληφθεί από Σομαλούς πειρατές.

Οι Σομαλοί ανέβηκαν μεν στο τάνκερ αλλά διαπίστωσαν ότι το πλήρωμα είχε γίνει άφαντο και μάταια προσπαθούσαν να θέσουν το πλοίο υπό τον έλεγχό τους. Λίγα λεπτά όμως αργότερα ελικόπτερο του ρωσικού αντιτορπιλικού Admiral Popov έφθασε στο σκάφος και έκανε αναγνώριση ενώ επίλεκτοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων πλησίασαν με ταχύπλοα και ανέβηκαν με σχοινιά στο κατάστρωμα. Ήταν θέμα λεπτών πριν οι Σομαλοί συληθούν και λήξει το περιστατικό.

Ο διοικητής του Admiral Popov θεώρησε το θέμα λήξαν έδωσε τις τελευταίες διαταγές και προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Krutchenko. Καμία όμως απάντηση.

Ανησύχησαν ξαναπροσπάθησαν, αλλά πάλι τίποτα, καμία απάντηση.

Τι είχε συμβεί; Ο Μαξιμόσφσκι επιβαίνων του Krutchenko πήρε ξαφνικά τα ηνία του σκάφους και έδωσε ξαφνικά εντολή ναι αποσπαστούν της κύριας ρωσικής δύναμης και μαζί με το ρυμουλκό και το συνοδευτικό ερευνητικό σκάφος της γεωγραφικής υπηρεσίας να τράβηξουνν για το ανοιχτά της Σομαλίας, προς τη Μαγνητική Δύνη. Πολλοί ξαφνιάστηκαν, δεν περίμεναν αυτή τη κίνηση, αλλά ο Μαξιμόσφσκι τα έχει σχεδιάσει εδώ και καιρό όλα πολύ καλά.

Ρώσικο ναυτικό Βόρειας θάλασσας
Αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ο ίδιος ναύαρχος Μαξιμόσφσκι, διοικητής τότε του ρωσικού Στόλου της Βόρειας θάλασσας, φημισμένος για τη έρευνα του στο σύστημα ΧΑΑΡΠ και τις επιπτώσεις του στη Βόρεια θάλασσα έστειλε, μια απόρρητη αναφορά στον τότε πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin ότι μια μαγνητική δίνη είχε δημιουργηθεί στον Κόλπο του Άντεν έξω από τις ακτές της Σομαλίας, η οποία έδειχνε να «αψηφά» όλους τους νόμους της φυσικής και πως έπρεπε να διερευνήσουν επειγόντως το θέμα. Οι πρώτες θεωρητικές μελέτες της μαγνητικής δίνης λένε ότι χουν να κάνουν με μια τρύπα στην ατμόσφαιρα, η οποία τραβά ενέργεια στο εσωτερικό της και ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο με το οποίο δεν έχουμε έρθει ποτέ ξανά σε επαφή.

Οι συνδυασμένες όμως προσπάθειες της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Κίνας να την περιορίσουν ή να μελετήσουν το φαινόμενο απέτυχαν. Δεν τα παράτησαν όμως. Συνέχισαν να παρατηρούν το φαινόμενα και να σχεδιάζουν επέμβαση. Αυτό άρχισε να μεγαλώνει σταδιακά και από εκεί και πέρα ξεκινά μια «παγκόσμια» εμπλοκή ναυτικών δυνάμεων στην ενσωματώνοντας τες στις προσπάθειες καταπολέμησης των πειρατών της περιοχής. Έτσι επιχειρήσεις όπως Ocean Shield (ΝΑΤΟ), Atalanta (EE), Combined Task Force 151 (ΗΠΑ) αλλά και μεμονωμένες αποστολές πολεμικών σκαφών από Ινδία, Ρωσία, Κίνα, Ιράν και Μαλαισία με κύριο σκοπό την καταπολέμηση της πειρατείας από Σομαλούς ενόπλου ενσωμάτωσαν την αντιμετώπιση του πιθανά απειλητικού φαινόμενου της μαγνητικής δίνης: Οργάνωσαν μια στρατιωτική παρουσία έναντι «οποιασδήποτε απειλής».

Είναι αδύνατο έλεγαν από τότε να έχει στηθεί μια τόσο γιγαντιαία μυστική επιχείρηση, η μεγαλύτερη διεθνής ναυτική δύναμη που έχει συγκροτηθεί ποτέ να έχει αναπτυχθεί στον Κόλπο του Άντεν και στην οποία και συμμετέχουν 27 χώρες μόνο και μόνο για να αντιμετωπίσει τους Σομαλούς πειρατές οι οποίοι επιβαίνουν σε κάποιες φουσκωτές βάρκες με εξωλέμβια μηχανή ή σε κάποια καύκια. Θεωρούν πως είναι ασύμμετρα μεγάλη για το μέγεθος της απειλής για την οποία επίσημα βρίσκονται εκεί και συνεπώς κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει στα ανοιχτά της Υεμένης και το οποίο πρέπει να παρακολουθείται στενά. Αυτό το άλλο έχει σκοπό να αντιμετωπίσει ο ναύαρχος Μαξιμόσφσκι.

Πολλοί αρχίζουν και να φοβούνται λέγοντας ότι τελευταία οι σεισμοί που έπληξαν την περιοχή είχαν σαν αποτέλεσμα στην διεύρυνσή της μαγνητικής δίνης και από αυτήν σε αστάθεια των μετεωρολογικών φαινομένων. Σε αυτή μάλιστα, αποδίδεται το κύμα ψύχους που έπληξε πρόσφατα την Ευρώπη αλλά και καύσωνα σε άλλες χώρες του πλανήτη μας, μια απότομη και δραματική εξωθεν αλλαγή της θερμοκρασίας δηλαδή κάθε φορά, αλλά έλλειπε η σωστή και ολοκληρωμένη εξήγηση του φαινόμενου.

Δραματικά γεγονότα στη Ρωσία
Γεγονότα δραματικά για την ασφάλεια της Ρωσίας, που σχετίζονται με την εμφάνιση του ΗΑΑΡΠ στους ουρανούς της Μόσχας, λαμβάνουν χώρα εδώ και καιρό στη πρωτεύουσα με το Μαξιμόσφσκι να έχει βρει την άκρη στα γεγονότα και να σχεδιάζει την απάντηση του, όταν ένα φαινόμενο που παρουσιάστηκε στη Νορβηγία επέσπευσε τα σχέδια του για τη Μαγνητική Δίνη. Ένα παράξενο σπειροειδές φαινόμενο της Νορβηγίας, ένα φως αναδύθηκε πίσω από ένα βουνό στα βόρεια της χώρας, σταμάτησε στη μέση του ουρανού και στη συνέχεια άρχισε να διαγράφει σπειροειδή πορεία καλύπτοντας σταδιακά όλο τον ουρανό στην περιοχή. Αμέσως μετά, από το κέντρο του βγήκε μια ακτίνα κυανοπράσινου χρώματος, η οποία κράτησε περίπου 12 λεπτά. Οι αυτόπτες μάρτυρες τότε έκαναν λόγο για μια μεγάλη πύρινη σφαίρα που περιβαλλόταν από έντονο φως και ακολουθούσε σπειροειδή τροχιά. Το φαινόμενο αποδύθηκε από κάποιους ως «πρόδρομο» φαινόμενο της δίνης του Άντεν.

Ο Μαξιμόσφσκι αποφάσισε να δράση. Άφησε να διαρρεύσει δηθεν στο τύπο, όπως φάνηκε από τα δημοσιεύματα των «Kommersant» και «Vedomosti», ότι το φαινόμενο δεν ήταν τίποτα άλλο παρά τα αποτελέσματα μιας δοκιμαστικής εκτόξευσης του πυραύλου «Bulava», που έγινε από το πυρηνικό υποβρύχιο «Ντμίτρι Ντοσκόι» στη Λευκή Θάλασσα. Πρόσθεσαν μάλιστα ότι το φαινόμενο επρόκειτο για τη δοκιμή ενός πυραύλου που προορίζεται για τον εξοπλισμό των πυρηνικών υποβρυχίων τέταρτης γενιάς. Οι ηγεσίες μάλιστα τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ρωσίας μόλις εμφανίστηκε το φαινόμενο στη Νορβηγία κατέφυγαν προληπτικά σε μυστική τοποθεσία.

Το πρώτο στάδιο τελείωσε με μπέρδεμα της κατάστασης προφθάνοντας να αποποιηθούν από το φαινόμενο του Άντεν και ο Μαξιμόσφσκι προχώρησε στο δεύτερο του στάδιο. Αποφάσιζε να δημιουργήσει μια ειδική ομάδα που θα στείλει στο Άντεν προκειμένου να μελετήσει το φαινόμενο. Έτσι στο Krutchenko, συνοδεία το ερευνητικού σκάφους της γεωγραφικής υπηρεσίας του Στατου με ειδικό εξοπλισμό και μηχανήματα και ένα γιγάντιο ρυμουλκό προκειμένου να μανουβράρει τον τεράστιο εξοπλισμό που θα έριχναν στην θάλασσα του Αντεν, άφησε το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ για τη περιοχή αυτή.

Τα πράγματα λοιπόν έπαιρναν το δρόμο τους, ο Μαξιμόσφσκι τραβαγε για τη μαγνητική Δύνη, αλλά το ερώτημα που έμπαινε στο Admiral Popov ήταν γιατί το τόσο διαφέρον για τη Δύνη. Μια προσωπική επιστολή που είχε αφήσει ο Μαξιμόσφσκι στο διοικητή του Admiral Popov σε περίπτωση διάσπασης της ρωσικής δύναμης στο κόλπο, όπως και έγινε δηλαδή, έδινε την απάντηση.

Όλα αρχίζουν με τις πληροφορίες που έφτασαν στον Μαξιμόσφσκι πάνω σε συγκεκριμένο σχέδιο των αμερικανών που είχε να κάνει με το ΗΑΑΡΠ. Συγκέντρωσε ιδιαίτερα πληροφορίες και ενδείξεις για τη δράση του σταθμού του ΧΑΑΡΠ στην Αλάσκα, ενα σταθμός 250 km βορειοδυτικά του Anchorage με έκταση 14 εκταρίων. Το ότι ο σταθμός αυτός ανήκε στον αμερικανικό στρατό γεννούσε πάντα σοβαρές υποψίες πάνω στη πραγματική χρήση του, αλλά τελευταία τα πράγματα είχαν πάρει άλλη τροπή. Με την ακτινοβόληση 3600 kilowatts μέχρι 75 φόρες αυτή ενός εμπορικού ραδιοφωνικού σταθμού, ο σταθμός αποτελεί την πιο ισχυρή συσκευή στο κόσμο που επηρεάζει την ιονόσφαιρα και η οποία ο Μαξιμόσφσκι πιστεύει ότι έχει σαν κυριότερο τη Ρωσία, και εκτός από τη Βόρεια θάλασσα, τη Μόσχα. Τα δραματικά γεγονότα του πιο καυτού καλοκαιριού στην ιστορία της Μόσχας αποτελούσαν για τον Μαξιμόσφσκι άμεση επέμβαση του ΧΑΑΡΠ.

Ένα πρόβλημα όμως ήθελε εδω και καιρό ο Μαξιμόσφσκι να λύσει: το τρόπο με τον οποίο οι τεράστιες ενέργειες που απόθεταν στην ιονόσφαιρα θα απορροφούνταν επιλεγμένα από το ατμοσφαιρικό αυτό στρώμα και θα διασύρονταν στη γη. Μια θεωρητική μελέτη έδειχνε ότι μια Δίνη θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να εξυπηρετεί το σκοπό αυτό να τραβήξει δηλαδή προς τη γη την ενέργεια που έστειλε το ΧΑΑΡΠ. Υπηρετώντας το ρώσικο ναυτικό στη Βόρειο Θάλασσα τον απασχολούσε η πληροφορία που έλεγε ότι Αμερικανοί έψαχναν τρόπο να επηρεάσουν μέσω του
ΧΑΑΡΠ στην παγωμένη Βόρειο Ρωσία καταστρέφοντας το περιβάλλον της. Όταν δε πληροφορήθηκε την ύπαρξη σε θάλασσα μιας μαγνητικής δύνης και γύρω της αμερικανικό ναυτικό αμέσως σκέφτηκε ότι ίσως αυτό ήταν η απάντηση που καιρό έψαχνε, το πείραμα των αμερικανών. Μια δύνη δηλαδή που έφτιαχναν οι αμερικανοί στη θάλασσα που όταν ενεργοποιούταν το ΧΑΑΡΠ θα κατέβαζαν από την ατμόσφαιρα τεράστια ποσά ενέργειας θερμαίνοντας το κόλπο στον οποίο βρίσκεται. Μια τέτοια δύνη σε ζεστά νερά, όπως αυτή στο κόλπο του Άντεν, θα υπέθεσαν οι κατασκευαστές της, δεν θα τραβούσε την προσοχή των υπολοίπων στη γη με το φαινόμενο στη Νορβηγία ήταν απλά μια αποτυχημένη εφαρμογή του ιδίου ΣΧΕΔΟΝ πειράματος.Το σκάφος της γεωγραφική υπηρεσίας του Ρώσικου Στρατού που τον συνόδευε στο κόλπο περιείχε ευαίσθητο εξοπλισμό για τα πειράματα που θα έκανε στο κόλπο ενώ το ρυμουλκό θα τραβούσε το ογκώδες μηχάνημα που είχε εντοπίσει στο βυθό του κόλπου του Άντεν και όπως φαίνεται συνδέεται με τη μαγνητική Δύνη.

«Τα ωραία τώρα αρχίζουν»


*Ο Πάρις Ι.Μ. είναι Φυσικός Ιατρικής-Ακτινοφυσικός


No comments: