Friday, 20 May 2011

Ραδιενεργοί Δίδυμοι Πύργοι

ΣΕΝΑΡΙΟ SDS
Του Paris J.M.
Μεγάλα τρομοκρατικά γεγονότα, όπως αυτό της 9ης Σεπτεμβρίου, είτε δεν ολοκληρώθηκαν είτε δεν μάθαμε ποτέ την αλήθεια πάνω σε αυτά. Πολλά σενάρια κυκλοφόρησαν, συνωμοσιολογικά τα περισσότερα, τα οποία, από άποψη χρησιμότητας για τη σχεδίαση έκτακτης ανάγκης, δεν πρόσφεραν πολλά πράγματα.
Ένα όμως από αυτά ασχολήθηκε με μια πτυχή άγνωστη σε μας μέχρι σήμερα και αξίζει να το μελετήσουμε. Το ερώτημα που έβαζε τελικά ήταν τι θα κάναμε εάν εκείνη την αποφράδα ημέρα του Σεπτεμβρίου είχαμε και τρίτη επίθεση, τρίτο αεροπλάνο δηλαδή. Και επιπλέον το τρίτο αυτό αεροπλάνο δεν μετέφερε επιβάτες, αλλά ραδιενεργά.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο τρομοκρατική ομάδα την ημέρα εκείνη είχε καταλύσει σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης και από κει σκόπευε να «διασκεδάσει» το γεγονός.

Όλοι μαζεύτηκαν στην ώρα τους και αφού προσευχηθήκαν(!) στήθηκαν μπροστά από το μεγάλο παράθυρο που έβλεπε στου Δίδυμους Πύργους προκειμένου να «απολαύσουν» το θέαμα.

Τα δυο πρώτα αεροπλάνα όντως εμφανίστηκαν στην ώρα τους και συνετρίβησαν, το ένα μετά το άλλο, πάνω στους Πύργους προκαλώντας…… ενθουσιασμό στο ακροατήριο. Κανείς όμως δεν έφευγε, δεν άφηνε το δωμάτιο, γιατί το κλου της ημέρας, το τρίτο αεροπλάνο που ακολουθούσε, ερχόταν να πέσει και αυτό πάνω στους Πύργους.

Το αεροπλάνο αυτό που θα έπεφτε, όπως έλπιζαν σε λίγο, δεν θα ήταν οποιο-κιοποιο. Θα περιείχε ραδιενεργά υλικά.

Ποτέ όμως δεν έφτασε.

Οι λόγοι αν και άγνωστοι εκείνη τη στιγμή, δεν ενδιέφεραν καθόλου το θυμωμένο πια οικοδεσπότη του διαμερίσματος στο ξενοδοχείο που έβλεπε το χρόνο να περνά, το αεροπλάνο να μην εμφανίζεται και τελικά το θέαμα, για τα οποίο είχε καλέσει τόσο «ενδιαφέροντα» κόσμο, να καταστρέφεται.

Τι είχε γίνει. Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν αποδειχτεί πολύ αποτελεσματικές. Χάρις σε ένα σύστημα καταγραφής περιέργων εναερίων περιστατικών, που είχαν βάλει σε εφαρμογή τελευταία, κατάφεραν να εντοπίσουν σε εκπαιδευτικό αεροδρόμιο της χώρας τους, υπό επισκευή αεροπλάνο, για το όποιο κάποιοι είχαν και τοποθετούσαν μολύβδινη θωράκιση από ακτινοβολίες!!.

Αμέσως ενεργοποιηθήκαν.

Ειδική ομάδα του FBI έφτασε εκεί και αφού απέκλεισε τη περιοχή άρχισε να εξετάσει την ανεξήγητη θωρακισμένη κατασκευή. Οι τρομοκράτες πρόλαβαν μεν και το έσκασαν, αλλά τα σχέδια τους ευτυχώς ματαιώθηκαν.

Έτσι και η τρίτη πτήση ματαιώθηκε, δεν έγινε ποτέ.

Το ερώτημα όμως που μπήκε ήταν αμείλικτο. Εάν το τρίτο αεροπλάνο με τα ραδιενεργά δεν το είχαν εντοπίσει οι αμερικανικές διωκτικές υπηρεσίες, είχε ξεφύγει και είχε πέσει πάνω στους δίδυμους πύργους θα είχαμε το τεράστιο νέφος που προκλήθηκε από την κατάρρευση των δίδυμων πύργων να είναι ραδιενεργό.

Τότε φτάνουμε στο ερώτημα που μας βασίζει σαν σχεδιαστές απάντησης σε καταστροφές. Τι θα έπρεπε να κάναμε από τη στιγμή που το ραδιενεργό αυτό σύννεφο, μόλις έπεφτε πάνω στους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης θα τους μόλυνε, με ραδιενεργά φυσικά.


Η απάντηση αν και απλή είναι εφιαλτική. Είτε να αφιερωθεί ο μισός προϋπολογισμός ολόκληρης της Μεγαλούπολης προκειμένου να καθαρίσουν οι ουρανοξύστες από τα ραδιενεργά, που είχαν κατακαθίσει πάνω τους, εγκαταλείποντας όμως την υπόλοιπη πόλη στη μοίρα της, είτε, το δραματικότερο από όλα, να τους κατεδαφίσει!

No comments: