Friday, 6 May 2011

Κρίση Πυραύλων στη Κύπρο και Χεζμπολαχ: (SDS)

Cyprus Missile Crisis Scenario
Σεναριο-SHort Disaster Story
Από Paris JM

ΓΕΝΙΚΑ
Μια πυραυλική κρίση και η διαχείριση της θεωρείται από τα πιο σοβαρά προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν στη Μέση Ανατολή। Αν και σε αυτές τις περιπτώσεις η κρίση είναι σύντομη το χρονικό διάστημα για να εκτιμήσει κανείς τη κατάσταση και να απαντήσει είναι επίσης σύντομο . Η νέα στρατηγική της Hezbollah ,που καταστρώνει με τους ιρανούς φίλους της, ανησυχούν τους δυτικούς αναλυτές τελευταία.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΣΚΗΝΙΚΟ
Σύμφωνα με πληροφορίες μια ομάδα Χεζμπολάχ και ιρανών πρότεινε να τοποθετήσει μέσου βεληνεκούς πυρηνικούς πυραύλους στη βόρεια Κύπρο ως απειλή, σε πρώτο στάδιο, για το Ισραήλ. Οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες είχαν πιάσει συνομιλίες μεταξύ Χεζμπολάχ και ιρανών για αποστολή όπλων και παρακολουθούσαν στενά . Στη συνέχεια μπήκε και στο παιγνίδι μια άγνωστη μέχρι εκείνη τη στιγμή τουρκική ομάδα που εγγυήθηκε μεταβίβαση τους σε ασφαλή χώρα της μεσογείου. Σε μερικά παλιά σπίτια στη κατεχόμενη βόρεια Κύπρο άρχισαν κρυφά να εγκαθιστούν εξοπλισμό εκτόξευσης πυραύλων.
Το μυστικό πυρηνικό τους πρόγραμμα λειτουργούσε ικανοποιητικά. Κανείς όμως δεν μπορούσαν να το εντοπίσει.
Μόνο μετά τη διάρρηξη των σχέσεων Ισραήλ Τουρκίας έπεσαν τα ταμπού που χαρακτήριζαν τις σχέσεις τους και άρχιζαν να εξετάζουν κάθε ενέργεια τους προσεκτικά.
Από τη πλευρά της η τρομοκρατική ομάδα που είχε εγκατασταθεί στην Βόρεια Κύπρο χωρίς φόβο πια και μακριά από τον ισραηλινό μπαμπούλα, όπως έλεγαν, απογείωσε τις ενέργειες της. Έτσι φανατικοί επιστήμονες άρχισαν να φτάνουν ανεμπόδιστα από το Ιράν στη Τουρκία και από κει στη κατεχόμενη βόρεια Κύπρο με τους εκτελεστές της χεζμπολαχ να τρίβουν τα χέρια τους από χαρά.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
Όμως ενδείξεις της αυξανόμενης «τεχνολογικής δραστηριότητας άρχισαν να δημιουργούν υποψίες. Η ομάδα άρχισε να αισθάνεται απελευθερωμένη από τις διεθνείς δεσμεύσεις και γινόταν όλο και πιο απρόσεκτη. Έως ότου ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τράβηξαν κάποιες φωτογραφίες που έδειχναν ύποπτες κατασκευές σε μικρή πόλη. Μια τακτική που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ στο Λίβανο για να χρησιμοποιεί για ασπίδα αθώους πολίτες.
Οι αρχικές υποψίες για πυραυλικές εγκαταστάσεις έγιναν σχεδόν αποδείξεις στα ισραηλινά εργαστήρια που εξέτασαν τι ς φωτογραφίες. Αυτές αμέσως στάλισαν στις Βρυξέλες.

Ο λόγος είναι ότι η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάθε ενέργεια εναντίον της θεωρείται ταυτόχρονα ενέργεια εναντίον της Ευρώπης.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Όμως στις Βρυξέλες ένα απρόσμενο γεγονός επιτάχυνε δραματικά τις εξελίξεις.
Ζητήθηκε η βοήθεια κύπριων εργαζομένων στην Επιτροπή πάνω στις φωτογραφίες. Κάποιοι είχαν όντως εκδιωχτεί από τα σπίτια τους το 1974 από τον τούρκικο στρατό και προσφέρθηκαν να δώσουν κάποτε ς πληροφορίες .
Για έναν όμως από αυτούς, η οικογένεια του ζούσε πριν εκδιωχτεί από τους Τούρκους, στο χωριό που έδειχνε η φωτογραφία που έχει τραβηχτεί!
Κοιτώντας την όμως καλυτέρα διαπίστωσε με έκπληξη ότι η περίεργη κατασκευή που έδειχνε δεν ήταν τίποτε άλλο παρά το παλιό σπίτι τους, το οποίο είχε ενισχυθεί δραματικά μ ε μπετόν, δείγμα ότι κάτι ανησυχητικά σοβαρά κατασκευαζόταν.
Τα ευρήματα οδηγούσαν στο μοναδικό συμπέρασμα:. Το σπίτι είχε τροποποιηθεί για να φιλοξενεί ογκώδη στρατιωτικό εξοπλισμό.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής αναγκάστηκε να ανακοινώσει τα ευρήματα που κατά τις εκτιμήσεις τους οδηγούσαν σε υπό κατασκευή εγκαταστάσεις εκτοξεύσεως πυραύλων.
Τούρκοι διπλωμάτες αρνήθηκαν το γεγονός της ύπαρξης αλλά ακόμα και απλής γνώσης του περιστατικού, αλλά οι τελευταίες διασυνδέσεις της Άγκυρας μ ε τη Τεχεράνη με δυσκολία έπειθαν τις Βρυξέλες.
Η ΕΕ δεν έμεινε μόνο στην ανακοίνωση . Προειδοποίησε τη Τουρκία να σταματήσει τη κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους της ειδάλλως θα διάκοπτε παντελώς τις σχέσεις μαζί της. Για γίνει δε πιο πιστευτή η προειδοποίηση πρότεινε στα μέλη ς της να παγώσουν κάθε στρατιωτικό εξοπλισμό προς αυτήν, πάγωσε τις διαδικασίες ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, ανέστειλε όλες τις επίσημες συναντήσεις μαζί της και δημιούργησε ομάδα στενής παρακολούθησης με σκοπό να ενημερώνει την ΕΕ πάνω στις εξελίξεις.

Το συμβούλιο ασφάλειας του ΟΗΕ ενημερώθηκε αμέσως . Το ευρωπαϊκό πρόβλημα ασφάλειας μαζί με το πρόβλημα απειλής του Ισραήλ άναψαν κόκκινο λαμπάκι στη Γραμματεία.
Στρατιωτικές ενέργειες αρχίζουν να εξετάζονται .
Φήμες για επέμβαση του ευρωπαϊκού στρατού αρχίζουν να κυκλοφορούν.
Στο Ισραήλ οι ένοπλες δυνάμεις του τέθηκαν σε συναγερμό .
«Η ιρανική απειλή έφτασε σχεδόν στις ακτές του»
……………………………………………………………………..
……………………………………………………………………..


ΠΟΙΑ ΕΚΤΙΜΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ;

No comments: