Wednesday, 17 March 2010

Tρόμος στους Ολυμπιακούς 2004-Μυθιστόρημα

Το σκοτάδι που άρχισε να απλώνεται μετά την 11 Σεπτεμβρίου επηρεάζει, σιγά-σιγά, ότι σημαντικό ο ελεύθερος κόσμος είχε δημιουργήσει στην ιστορία του . Οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν συνέλθει ακόμα από το δραματικό χτύπημα στους δίδυμους Πύργους. Ψάχνουν αγωνιωδώς και απεγνωσμένα να ανακαλύψουν στο νέο παγκόσμιο σκηνικό εν δυνάμει και πιθανούς τρομοκρατικούς στόχους και να πάρουν έτσι τα μέτρα τους. Ένας από αυτούς εκτιμάται ότι μπορεί να είναι και οι ολυμπιακοί αγώνες το 2004 στην Ελλάδα.

Οι Ολυμπιακοί αυτοί θα είναι το μεγαλύτερο γεγονός παγκοσμίως, με την συγκέντρωση ενός τόσο μεγάλου αριθμού ανθρώπων, μετά τα δραματικά γεγονότα του Σεπτεμβρίου 2001 στην Νέα Υόρκη.

Έτσι το ζήτημα της διεξαγωγής ασφαλών ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα μετατράπηκε σε ένα στοίχημα συνεργασίας ολόκληρου του ελευθέρου κόσμου και ικανότητας του να προστατέψει ότι οι από τις προηγούμενες γενιές, δηλαδή στοχαστές, επιστήμονες, φιλόσοφοι ελεύθερα και ανήσυχα πνεύματα, είχαν αφήσει κληρονομιά.

Αν και η σύλληψη πολλών μελών της ελληνικής τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη έχει απομακρύνει μεγάλο μέρος των ανησυχιών, οι πληροφορίες για προετοιμασίες της τρομοκρατίας γενικότερα να κτυπήσει στους αγώνες δεν αφήνει σχεδόν κανένα να ησυχάσει.

Μετά τη κατάρρευση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, και της απόσχισης πολλών κρατών που ακολούθησε, αφενός μεν χάθηκε ο έλεγχος στα διασκορπισμένα ραδιενεργά και πυρηνικά. Η μανία με την οποία οι τρομοκράτες ψάχνουν πυρηνικά υλικά, για να φτιάξουν δικές τους αυτοσχέδιες πυρηνικές βόμβες, έγινε αντιληπτή στο κόσμο της αντιτρομοκρατίας και έχουν σημάνει παγκόσμιο συναγερμό.

Υπό την επίβλεψη του Αμερικανικού Κογκρέσου, διάφορες υπηρεσίες με επικεφαλείς την Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία (FBI) και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών (FEMA), έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα πρόληψης εν όψει των αγώνων αυτών.

Μπορεί τα ολυμπιακά έργα να συνεχίζονται, οι ανησυχίες όμως της παγκόσμιας κοινότητας δεν παύουν. Έχουν να κάνουν κυρίως με τις φήμες για όχι έγκαιρο τελείωμα τους. Τα σχεδόν καθημερινά δημοσιεύματα με τα παράπονα στον παγκόσμιο τύπο έχουν να κάνουν με φημολογούμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των ολυμπιακών έργων θεωρώντας υπεύθυνες για αυτό τις ελληνικές αρχές.

Τα δραματικά γεγονότα, ελληνικές διωκτικές αρχές διεθνείς, ΝΑΤΟ αλλά και τρομοκράτες αρχίζουν να εξελίσσονται την 25 Μαρτίου, τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Η υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη ΓΑΔΑ, που είναι φυσικά και αυτή αποδέκτης αυτού του διεθνούς προβληματισμού, μέσα στην ολυμπιακή στρατηγική της έχει δώσει πρωτεύουσα σημασία στον ολοένα και πιο ισχυρά εμφανιζόμενο μουσουλμανικό παράγοντα στην υπόθεση «ασφαλείς ολυμπιακοί αγώνες.

Το διαβόητο Αλβανικό Δίκτυο, που χρόνια τώρα συγκεντρώνει μέσω των πρακτόρων του δικτύου του κάθε φύσεως ραδιολογικές πληροφορίες, απεφάσισε να κλέψει τα ραδιενεργά, από το έδαφος της πρώην Σοβιετικής ένωσης, προκειμένου να μεταφερθούν πάνω στο στόχο τους στους Αγώνες. Η μεταφορά των ραδιενεργών που θα χρησιμοποιηθούν στη τρομοκρατική επίθεση με πλοίο μέσω της θαλάσσιας οδού, κρίθηκε η καλύτερη.
Το πρόβλημα της μεταφοράς τους με ασφάλεια, λύθηκε και ακούει στον όνομα Τalin, ένα μικρό ναυπηγείο στην Μαύρη Θάλασσα, που από λανθασμένες κινήσεις του ιδιοκτήτη του είχε φαλιρίσει και τώρα αυτός ευρίσκεται στη φυλακή.

Το ΝΑΤΟ έχει αρχίσει να συγκεκριμενοποιεί την βοήθεια του με σα από το Distinguished Games αλλά και οι ιρανοί μέσα από τα διαβολικό κόλπο συνεχίζοντας να ξεγελούν τη Διεθνη Επιτροπή Ατομικης Ενέργειας μεθόδευσαν τον βαλιστκο ελεγχο των ραδιενεργών πυραύλων για την Αθηνα.

Η δραματική συνεχεία στο Μυθιστόρημα/Σενάριο Καταστροφής ………..

No comments: