Tuesday, 1 December 2009

Μια νέα θεραπεία για χρόνια τραύματα

Της Ilana Teitelbaum

Το Ισραήλ θα μπορούσε να γίνει ηγέτης στη βιομηχανία χρόνιων τραυμάτων ύψους $3 δις με μια νέα συσκευή που τα θεραπεύει γρηγορότερα και φτηνότερα από τις υπόλοιπες εναλλακτικές λύσεις.

Εκατομμύρια Αμερικανών, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι και οι διαβητικοί, ταλαιπωρούνται από χρόνια τραύματα τα οποία είναι περίπλοκα στην αντιμετώπισή τους και μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε μακροχρόνια παραμονή στο νοσοκομείο. Με το προσδόκιμο ζωής να μεγαλώνει και τον αριθμό των ασθενών που πάσχουν από διαβήτη και παχυσαρκία να αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, η διεθνής βιομηχανία χρόνιων τραυμάτων ανέρχεται αυτήν την περίοδο συνολικά στα $3 περίπου δις.

Η Ισραηλινή επιχείρηση EnzySurge ελπίζει ν’ αλλάξει τον τρόπο θεραπείας των χρόνιων τραυμάτων, με το προϊόν της DermaStream. Η συσκευή είναι σχετικά χαμηλού κόστους, έχει την εμφάνιση ενός επιδέσμου και είναι αναλώσιμη, αντίθετα από το δύσχρηστο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σήμερα.

Το μικρό μέγεθος και η απλότητά της την καθιστούν κατάλληλη για χρήση στα εξωτερικά ιατρεία ή στο σπίτι, μειώνοντας την ανάγκη για δαπανηρές παραμονές σε νοσοκομεία. Βοηθά επίσης τις πληγές να επουλώνονται γρηγορότερα, εξοικονομεί χρόνο σε παθολόγους και νοσοκόμες και περικόπτει τις δαπάνες. Η τεχνολογία υποβάλλεται αυτήν την περίοδο σε ρυθμιστικές διαδικασίες και θα βγει στην αγορά του χρόνου.

Με βάση την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία Continuous Streaming Therapy (CST), της επιχείρησης, η νέα συσκευή DermaStream ικανοποιεί ποικίλες σημαντικές ανάγκες: Εφαρμόζει αρνητική πίεση σε μια πληγή παρέχοντας συγχρόνως μια συνεχή ροή θεραπευτικών λύσεων. Το DermaStream καθαρίζει επίσης την πληγή από εκκρίματα εξίδρωσης, βακτηρίδια και άλλα υγρά που απελευθερώνονται και μπορούν να εμποδίσουν τη θεραπευτική διαδικασία.

Απλοποιήστε τη θεραπεία, μειώστε το κόστος.
«Το DermaStream παρέχει τη συνδυασμένη επίδραση της ροής, της αρνητικής πίεσης και του ενεργού συστατικού σε μια λύση που καθορίζεται σύμφωνα με τον τύπο και το στάδιο του τραύματος, για μια περιεκτική προσέγγιση στη θεραπεία», δήλωσε στο ISRAEL21c ο γενικός διευθυντής της EnzySurge Amir Shiner. «Η ιδέα είναι να απλοποιηθούν τα μέσα της θεραπείας με ταυτόχρονα παροχή μιας αποτελεσματικής λύσης για τους ασθενείς που να είναι χαμηλού κόστους, εύχρηστη και κατάλληλη για χρήση στο σπίτι».

Μια συμπληρωματική τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την EnzySurge είναι η λύση SilverStream, η οποία εμποτίζει τοπικά την πληγή με μια πολύ χαμηλή συγκέντρωση ιόντων αργύρου. Αυτή η λύση αποτελεί ισχυρό εχθρό των βακτηριδίων και μπορεί να ενισχύσει τα αποτελέσματα της DermaStream. Όπως η DermaStream, θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από του χρόνου.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες Αμερικανικές κυβερνητικές προσπάθειες για μεταρρύθμιση του εθνικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και μείωση των στάνταρτ δαπανών θεραπείας, τα προϊόντα της EnzySurge βγαίνουν στην αγορά ακριβώς την κατάλληλη στιγμή, τόνισε ο Shiner.

«Οι περισσότεροι από αυτούς τους χρόνια πάσχοντες ασθενείς είναι 65 ετών και άνω και καλύπτονται από τις Medicare ή Medicaid. Υπάρχει μεγάλη δεκτικότητα τώρα στις εναλλακτικές θεραπείες που είναι χαμηλότερου κόστους και προορίζονται τόσο για εγκαταστάσεις εξωτερικών ασθενών όσο και για χρήση από τους ίδιους τους ασθενείς», πρόσθεσε.

Απομάκρυνση του νεκρού ιστού από την πληγή.Η πιο πρόσφατη τεχνολογία που αναπτύσσει η EnzySurge αφορά στην ενζυματική λύση Debridement, η οποία σε συνδυασμό με τη συσκευή DermaStream αφαιρεί το νεκρωτικό (νεκρό) ιστό από την πληγή.

Μια κλινική δοκιμή της νέας θεραπείας που πραγματοποιήθηκε σε 48 ασθενείς με φλεβικά έλκη στο Ισραήλ έδωσε καλά αποτελέσματα. Η λύση Debridement αναμένεται να μπει σε διαδικασία έγκρισης μέσα στο 2010.

Η τεχνολογία της EnzySurge βασίζεται στην έρευνα του Καθ. Amihay Freeman του Τμήματος Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ. Ο Καθηγητής ίδρυσε την εταιρεία που έχει τα κεντρικά γραφεία της στο Rosh Ha'ayin στο κεντρικό Ισραήλ μ’ ένα επιπλέον γραφείο στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια το 2001.

Η εταιρεία συνεργάζεται με το Virginia Biotech Commercialization Center (Κέντρο Εμπορευματοποίησης Βιοτεχνολογιών της Βιρτζίνια), μια θυγατρική εταιρεία της Virginia Life Sciences Investments που ασχολείται με την ανάπτυξη, την αποζημίωση, το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις. Η EnzySurge απασχολεί αυτήν την περίοδο 10 άτομα και έχει συγκεντρώσει $8 εκατομμύρια από ιδιώτες επενδυτές στο Ισραήλ.

http://www.israel21c.org/index.php?option=com_content&view=article&id=7278:a-new-treatment-for-chronic-wounds&catid=57:health&Itemid=63

Απο Ιστοδελίδα ΖΑΝ ΚΟΕΝ

1 comment:

Blogger said...

Quantum Binary Signals

Professional trading signals sent to your mobile phone daily.

Start following our signals today and gain up to 270% daily.