Tuesday, 29 December 2009

Τρόμος στα Βαλκάνια-Μυθιστόρημα

Στη εποχή, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, το κυνήγι όλων όσων συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στη φοβερότερη τρομοκρατική επίθεση όλων των εποχών, ήταν υπόθεση σε πρώτη φάση των υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίες έπιασαν δουλειά σε ένα πολύπλοκο αλλά και επιχειρησιακά ασύνδετο παγκόσμιο σκηνικό. Παρά τα πολλά προβλήματα, άρχισαν να στήνουν σιγά σιγά και μεθοδικά ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών και να αναλύουν και την παραμικρή ακόμα πληροφορία που θα έπεφτε στα χέρια τους, που πιθανόν θα τους οδηγούσεστους ενόχους.

Σε μια από αυτές τις εφόδους, οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν, βοήθησαν τις αμερικανικές διωκτικές Αρχές να ανακαλύψουν ολόκληρο το σχέδιο εναντίον των Δίδυμων Πύργων της 11ης Σεπτεμβρίου, και όχι μόνον. Η εκτέλεση ενός τόσο μεγάλου τρομοκρατικού σχεδίου απαιτούσε την ύπαρξη τεράστιας υποστήριξης και υποδομής, που οι μέχρι σήμερα γνωστοί δράστες της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους δεν είχαν.

Από τότε άρχισε ένας αγωνιώδης αγώνας δρόμου ή κυνήγι πληροφοριών προκειμένου όχι μόνο να εντοπίσουν ολόκληρο το δίκτυο που βρισκόταν από πίσω τους, αλλά και να ματαιώσουν εγκαίρως τα επόμενα σατανικά τους σχέδια, όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες που συγκέντρωσαν. Παρόλο που τα προηγούμενα σατανικά σχέδια των τρομοκρατών απέτυχαν την 11η Σεπτεμβρίου, αυτοί δεν το έβαλαν κάτω. Ανασυντάσσονται και ξανασχεδιάζουν την επόμενη τρομοκρατική τους επίθεση σε έναν άλλον, μεγάλου συμβολισμού και παγκόσμιας σημασίας, στόχο.

Σύμφωνα με το μυθιστόρημα όλα άρχισαν από τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η ύπαρξη ενός τρίτου μικρότερου αεροπλάνου, το οποίο ευτυχώς, ενώ περιείχε μεγάλη ποσότητα κλεμμένων ραδιενεργών, τελικά απεφεύχθη η συντριβή του πάνω στους Δίδυμους Πύργους, στους πιο ψηλούς ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης.

Στην αρχή, οι αμερικανικές υπηρεσίες δεν έδωσαν σε αυτό το περιστατικό μεγάλη σημασία, τη στιγμή μάλιστα που ένα ολόκληρο έθνος ήταν σοκαρισμένο από την υπόλοιπη, όπως την ξέρουμε, επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Απασχολημένες εκείνες τις στιγμές με την αναγνώριση του επιτιθέμενου και ζητώντας πιστοποίηση του ασύμμετρου εχθρού, δεν είχαν το χρόνο να ασχοληθούν με ολόκληρο το διαβολικό φάσμα.

Το ζητούμενο που προέκυψε τότε για τις αμερικανικές Αρχές δεν ήταν η διερεύνηση ενός περιστατικού, μιας επίθεσης δηλαδή που ευτυχώς είχε ματαιωθεί εν τη γενέσει της, αλλά η αναζήτηση αυτών των συμμάχων που θα βρίσκονταν εκείνες τις δύσκολες στιγμές στο πλευρό τους. Μόνον αφού πέρασε η μπόρα και τα πράγματα ηρέμησαν, αποφάσιζαν κάπως να ασχοληθούν και με το περιστατικό του τρίτου αεροπλάνου. Έτσι ζήτησαν μια λεπτομερή ανάλυση του περιστατικού από το FBI και μια εκτίμηση των ενδεχομένων καταστροφικών συνεπειών του από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, τη γνωστή FEMA. Αφού παρέλαβαν την ανάλυση, συνειδητοποίησαν έντρομοι τη σοβαρότητά του και το μέγεθος της καταστροφής που θα είχε προκληθεί.

Πράγματι μετά τη συντριβή του αεροπλάνου, όπως είχαν σχεδιάσει οι τρομοκράτες, ραδιενεργά θα απελευθερώνονταν στο περιβάλλον. Αυτά, στη συνέχεια, θα αναμιγνύονταν με το σύννεφο της σκόνης που θα προκαλούνταν από την κατάρρευση των πύργων, κατόπιν θα μεταφέρονταν με αυτό και θα μόλυναν ολόκληρο το Μανχάταν! Ο ειδικός μάλιστα της FEMA, Nicholas Wells, που είχε σώσει πριν από λίγα χρόνια τη Βορειοδυτική Αμερική από μεγάλης έκτασης πυρηνικής καταστροφής, συμπέρανε ότι τα ραδιενεργά που θα περιέχονταν στο σύννεφο, μόλις έπεφταν πάνω στους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης και τους μόλυναν, θα άφηναν δυο μόνο επιλογές στο Δήμαρχο της Νέας Υόρκης, και οι δυο εφιαλτικές: Είτε να αφιερώσει το μισό προϋπολογισμό ολόκληρης της Μεγαλούπολης προκειμένου να καθαρίσει τους ουρανοξύστες από τα ραδιενεργά, που είχαν κατακαθίσει πάνω τους εγκαταλείποντας την πόλη στη μοίρα της, είτε, το δραματικότερο από όλα, να τους κατεδαφίσει!

Εν τω μεταξύ στην έρημο Ναΐδ της Σαουδαραβικής χερσονήσου πραγματοποιείται η θρησκευτική συγκέντρωση των διαβόητων Ουαχαμπί. Η παλιά γενιά δίνει συμβουλές στους νεότερους και μαχητικότερους Μουτζαχεντίν, οι οποίοι πρόκειται σε λίγο καιρό να ξεκινήσουν το νέο ιερό πόλεμο στα Βαλκάνια.

Η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών, είχε ακτινογραφήσει πολύ επιτυχημένα το ακαταλαβίστικο για τους υπόλοιπους δυτικούς βαλκανικό περιβάλλον και είχε εντοπίσει εκεί πολύ καλά κρυμμένες τοπικές παραδοξότητες, αναχρονισμούς και αντιφάσεις, είχε αρχίσει να προβλέπει άσχημες εξελίξεις.

Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

No comments: