Monday, 6 July 2009

Επαναστατικός Αγώνας-Σέχτα πετυχαίνουν τον στόχο τους: οι Αμερικανοί ξανάρχονται

Έκρηξη βόμβας στους Αμπελόκηπους, γκαζάκια στον Βαλυράκη, εμπρηστική επίθεση το πρωί στο Κολωνάκι και την προηγούμενη εβδομάδα στην ΕΘΕΛ, δολοφονία του αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής από την Σέχτα. Και πίσω από τους καπνούς και τις κηδείες, οι Αμερικανοί ξανάρχονται.O Στέλιος Κούλογλου για την αμερικανική έκθεση περί τρομοκρατίας στην Ελλάδα.
Το φοβερό και τρομερό think-tank Stratfor Global Intelligence έβγαλε σήμερα την ετυμηγορία του: ο Επαναστατικός Αγώνας ευθύνεται για την δολοφονία του αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής, παρότι την ευθύνη πήρε την προηγούμενη εβδομάδα η «Σέχτα Επαναστατών» με την περίφημη προκήρυξή της. Γιατί, εξηγεί η αμερικανική εταιρεία αναλύσεων, “οι τρομοκρατικές οργανώσεις συχνά αλλάζουν ονομασίες για να προκαλούν σύγχυση στους διώκτες τους”.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις ιστορίας και τρομοκρατίας, για να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για τρίχες κατσαρές. Κάθε οργάνωση έχει στόχο, μέσω των τρομοκρατικών επιθέσεων, να διαφημίσει την πολιτική και την παρουσία της και γι' αυτό δεν αλλάζει όνομα κάθε τόσο για να μπερδέψει την αστυνομία. Οι “αναλυτές” έχουν μπερδέψει την τρομοκρατία με το κοινό έγκλημα και τα μυθιστορήματα, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά.

Το τι βλακεία έχω ακούσει στο παρελθόν, ερευνώντας την αμερικανική θέση για την “17 Νοέμβρη” δεν περιγράφεται. Ο Πωλ Μπρέμερ που διορίσθηκε το 2003 διοικητής του Ιράκ, είχε εκδώσει πόρισμα για το Αμερικανικό Κογκρέσο, στο οποίο κατέληγε ότι η Ελλάδα ανταγωνιζόταν το Πακιστάν στην ανοχή της τρομοκρατίας. Όταν τον συνάντησα το 2000 στα γραφεία του Χένρι Κίσσιγκερ στην Νέα Υόρκη, ήταν έτοιμος να ορκιστεί στη ζωή της μάνας του ότι εγκέφαλος της 17Ν ήταν κάποιος από το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, που είχε είχε μάλιστα πάρει την σκυτάλη από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Αντίστοιχες θεωρίες είχα ακούσει από διευθυντές ιδιωτικών εταιρειών όπως η Stratfor Global Intelligence μέχρι υπεύθυνους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που έβαζαν στοίχημα ότι ο αρχηγός της τρομοκρατίας κατοικούσε κάπου στο Κολωνάκι και ότι 17 Ν - ΕΛΑ (Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας) δεν ήταν παρά συγκοινωνούντα δοχεία. Όπως ακριβώς παρουσιάζονται τώρα η Σέχτα με τον “Επαναστατικό Αγώνα”.

ΜΙκρή σημασία έχει αν όλα αυτά έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα: για αρκετούς κύκλους στις ΗΠΑ η τρομοκρατία είναι business και μέσο πολιτικής πίεσης. Κάθε φορά που στην Αθήνα σκάει μια βόμβα, στην Ουάσιγκτον και την Βιρτζίνια ένας ολόκληρος επιχειρηματικός κλάδος τρίβει τα χέρια του: εταιρείες που πωλούν συστήματα ασφαλείας και παρακολούθησης, πράκτορες που θα κάνουν δωρεάν διακοπές στην Αθήνα υποκρινόμενοι ότι ερευνούν, αναλυτές που θα βρουν δουλειά. Έστω κι αν γράφουν αστειότητες, όπως οι συντάκτες της Stratfor Global Intelligence που στην έκθεσή τους “προτείνουν σε επιχειρηματίες και διπλωμάτες …να αποφεύγουν τους μοτοσυκλετιστές που φορούν μαύρα κράνη”!!

Σαμπάνιες ανοίγουν και στην αμερικανική κυβέρνηση, ή τουλάχιστον αυτό γινόταν όσο καιρό δρούσε η 17Ν. Κάθε νέα επίθεση έδινε την αφορμή για αφόρητες πολιτικές πιέσεις σε όλους τους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και για ταπεινωτικές απαιτήσεις, όπως την εποπτεία της ελληνικής αστυνομίας από Αμερικανούς αξιωματικούς και πράκτορες της CΙA. Μετά την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη το 2002 φάνηκε ότι οι Αμερικανοί μας είχαν ξεχάσει, όπως άλλωστε έδειξε και το πρόσφατο ταξίδι Ομπάμα στην Τουρκία. Με μπροστάρηδες την Σέχτα και τον “Επαναστατικό Αγώνα” η διάχυτη τρομοκρατία των τελευταίων μηνών το μόνο που κατάφερε είναι να μας ξαναθυμηθούν.
TVXS.gr

No comments: