Friday, 12 June 2009

Στόχος η ασφάλεια με τέσσερα μέτρα για τη λαθρομετανάστευση

Ο Πρ. Παυλόπουλος αποσύνδεσε τις αποφάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής με την επιτυχία του ΛΑΟΣ
Σημαντικές αποφάσεις έλαβε χθες η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε με αντικείμενο τη μεταναστευτική πολιτική. Συγκεκριμένα η Κυβερνητική Επιτροπή αποφάσισε τη μετατροπή των ποινών για όσους διακινούν λαθραία οικονομικούς μετανάστες στη χώρα μας από πλημμέλημα σε κακούργημα, ενώ αποφάσισε και την οργάνωση κέντρων υποδοχής όπου όλοι οι μη νόμιμοι μετανάστες θα φιλοξενούνται έως 12 μήνες από 3 που προβλεπόταν έως σήμερα.

Πέρα από αυτά, η Κυβερνητική Επιτροπή συζήτησε επιμέρους μέτρα, όπως τη μεταφορά του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας σε χώρους που έχουν επιλεγεί από το υπουργείο Υγείας, κάτι που προβλέπεται να γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Θα προωθηθεί επίσης η δημιουργία τζαμιού καθώς και του μουσουλμανικού νεκροταφείου στο Σχιστό.

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος για όλα αυτά τα θέματα δημιουργείται μια συντονιστική επιτροπή, σε πολιτικό επίπεδο, από εκπροσώπους των συναρμόδιων υπουργείων, η οποία θα έχει την ευθύνη της εφαρμογής όλων αυτών των αποφάσεων. Σε ό,τι αφορά την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως έχει εκδηλωθεί σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης δεν απέκλεισε τη διενέργεια επιχειρήσεων «σκούπα» για τη σύλληψη και την απέλαση των παράνομων μεταναστών: «Θα γίνει ότι είναι να γίνει», είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

Πάντως, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους με τους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του οργάνου οι υπουργοί παραδέχονταν ότι το μεγάλο πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες δεν είναι να τους συλλάβουν αλλά το τι θα τους κάνουν κατόπιν, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να οργανωθούν πρώτα οι χώροι υποδοχής. Αυτοί αναμένεται να ετοιμαστούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το πιθανότερο σε παλιά στρατόπεδα. Σε ό,τι αφορά το τζαμί και το μουσουλμανικό νεκροταφείο ισχύει ο προγραμματισμός του 2005, αν και στον Ελαιώνα, όπου έχει χωροθετηθεί το τζαμί, θα πρέπει να γίνει αποχαρακτηρισμός των εγκαταστάσεων του Ναυτικού, κάτι που εμπίπτει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Αμυνας, και να ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, και του Δήμου της Αθήνας.

Ο υπουργός Εσωτερικών απέρριψε στις δηλώσεις του την ερμηνεία ότι όλες αυτές οι πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται λόγω της εκλογικής επιτυχίας του ΛΑΟΣ στις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας. «Θέλω να τονίσω προς όλους εκείνους οι οποίοι θεωρούν ότι αυτές οι συζητήσεις στην Κυβερνητική Επιτροπή έγιναν με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών και τα γεγονότα της επικαιρότητας ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση ούτε με τη σημερινή Κυβερνητική Επιτροπή ούτε με τις αποφάσεις που έχουμε λάβει», είπε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι αιτία σύγκλησης της σημερινής Κυβερνητικής Επιτροπής είναι η Σύνοδος Κορυφής, στην οποία θα μετάσχει ο πρωθυπουργός και όπου θα τεθούν θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε ότι η δημόσια τάξη και η ασφάλεια αποτελούν μόνιμη και συνεχή προσπάθεια της κυβέρνησης για την οποία τόνισε ότι θα συνεχιστεί «με εντονότερους ρυθμούς ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας για όλους τους Ελληνες». Ο κ. Αντώναρος αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόβλημα των παράνομων μεταναστών και τόνισε ότι έχουμε δεχτεί δυσανάλογα μεγάλο αριθμό, τον οποίο δεν αντέχουν ούτε η οικονομία μας ούτε η κοινωνία.
ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ, ΚΑΤΣΑΒΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Ελεύθερος Τύπος

No comments: