Friday, 12 June 2009

Νέα στοιχεία για ισραηλινή επίθεση

Γράφει ο Δρ. Αθανάσιος Δρούγος
Άκρως διαβαθμισμένες πληροφορίες και ιδιαίτερα αποκαλυπτικές φωτογραφίες από δορυφόρους παρουσίασαν οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ( NSA-CIA-DIA) πρόσφατα σε κλειστή Σύνοδο της Ειδικής Επιτροπής Πληροφοριών της Αμερικανικής Γερουσίας σχετικά με την Ισραηλινή προληπτική αεροπορική ενέργεια εναντίον πυρηνικής βάσης της Συρίας ALKIBAR (κοντά στον Ευφράτη) και στην οποία εργάζονταν Βορειοκορεάτες πυρηνικοί φυσικοί και άλλοι επιστήμονες. Από το 2007, αποκάλυψα λεπτομέρειες της επιχείρησης “ΔΕΝΔΡΟΚΗΠΟΣ” της IAF, ενώ ο υπογράφων συμμετέχοντας σε διεθνή διάσκεψη στη Γερμανία στα τέλη του 2008 είχα την ευκαιρία να συζητήσω πτυχές της παράτολμης ισραηλινής ενέργειας (που ως ένα βαθμό μας θύμισε τις επιχειρήσεις ΟΡΕRΑ/BABYLON εναντίον του πυρηνικού αντιδραστήρα OSIRAQ στα περίχωρα της Βαγδάτης τον Ιούνιο του 1981). Το Ισραήλ και στις δύο περιπτώσεις επικαλέσθηκε το νόμιμο δικαίωμα της αυτοάμυνας, ενώ στην περίπτωση της Συρίας αποκαλύφθηκε η στενή συνεργασία ανάμεσα σε δύο ROGUE καθεστώτα, αυτά της Δαμασκού και της Πιονγκ-Γιάνγκ που είναι πολύπλευρα εμπλεκόμενα στην διασπορά των Όπλων Μαζικής Καταστροφής (βιολογικά-χημικά-πυρηνικά).

Σήμερα παραθέτουμε σειρά νέων και αποκαλυπτικών στοιχείων που έχουμε συλλέξει μέσα από την Σύνοδο της Ειδικής Επιτροπής πληροφοριών της Γερουσίας τα πιο σημαντικά εκ των οποίων είναι τα εξής:

Επιβεβαιώνεται ο υπογράφων όταν ανέφερα ότι Βορειοκορεάτες σύμβουλοι και πυρηνικοί επιστήμονες έχασαν την ζωή τους, από την επιτυχή ενέργεια της IΑF στις 6 Σεπτεμβρίου 2007. Σύμφωνα με τις πληροφορίες 10 Βορειοκορεάτες έχασαν την ζωή τους, ενώ άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν στην διάρκεια της αιφνιδιαστικής επιδρομής των Ισραηλινών. Μεταξύ των νεκρών ήταν και ο επικεφαλής της ομάδας των Βορειοκορεατών επιστημόνων στη Συρία. Την πληροφορία μας επιβεβαίωσαν σε ειδική ανάλυσή τους και οι μυστικές υπηρεσίες της Νοτίου Κορέας.

Οι Ισραηλινοί εξακολουθούν να αποφεύγουν να δώσουν πληροφορίες για την επίθεση στα βάθη της Συρίας γι αυτό και μόνο οι ΗΠΑ δίδουν δορυφορικές φωτογραφίες και λεπτομέρειες. Πάντως ο πρώην και ο νέος Αρχηγός της IΑF υποστηρίζουν ότι υπάρχουν στενές σχέσεις των εκκεντρικών καθεστώτων της Β. Κορέας, της Συρίας και του Ιράν, γι αυτό και εκλαμβάνουν πολύ σοβαρά τις εκάστοτε προερχόμενες από το Ιράν πυρηνικές ή πυραυλικές απειλές. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες μας από την Ουάσιγκτον, η συγκεκριμένη πυρηνική βάση Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για την κατασκευή ραδιολογικών όπλων (δηλαδή βρώμικη βόμβα), με την τεχνική βοήθεια να παρέχεται από τη Βόρειο Κορέα (για κάθε είδους δραστηριότητες) και την χρηματική υποστήριξη από το Ιράν, ενώ ήταν περισσότερο επικεντρωμένη στη διαδικασία κατασκευής πυρηνικής βόμβας με τη μέθοδο του πλουτώνιου.

Παρά τα ισχυρισθέντα από την Δαμασκό, η IΑF παραπλάνησε πολλαπλές συστοιχίες πυραύλων Ρωσικής κατασκευής (αεράμυνα), όπως SCUD-C, SCUD-D, καθώς και άλλων κατηγοριών.

Ο πρώην Αρχηγός της CIA Πτέραρχος ΜΙΚΕ ΗΑΥDΕΝ αποκάλυψε ότι ο υπό κατασκευή αντιδραστήρας από τους Βορειοκορεάτες στη Συρία, ήταν του ιδίου τύπου με εκείνο της «Γιονγκμπιον» που ήταν σε φάση καταστροφής στα πλαίσια των συμφωνιών για την αποπυρηνικοποίηση της Β. Κορέας (μετά τις πρόσφατες εξελίξεις το κομμουνιστικό καθεστώς αποφάσισε να θέσει εκ νέου σε ενέργεια τον συγκεκριμένο αντιδραστήρα). Επίσης πληροφορίες μας φέρουν τους Iρανούς να είναι πάρα πολύ ανήσυχοι, γι αυτό και επιβεβαιώνονται οι αρχικές πληροφορίες μας ότι αμέσως μετά το συμβάν υψηλόβαθμη ιρανική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την Δαμασκό για να μάθει λεπτομέρειες για την Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Σημειώνεται ότι η Συρία (ως όφειλε) δεν ενημέρωσε από το 2002 την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας στη Βιέννη, σχετικά με τις πυρηνικές δραστηριότητες της καθώς και για την συνεργασία της με την Β. Κορέα. Επίσης διερευνάται και η περίπτωση παραπλάνησης των ΗΠΑ οι οποίες παρά το γεγονός ότι «είχαν στο μάτι» από το 2002 την συγκεκριμένη περιοχή, δεν είχαν ακριβή στοιχεία όπως οι Ισραηλινοί. Πρόσφατα η Δ.Υ.Α.Ε. αποκάλυψε την ύπαρξη παράνομων πυρηνικών στοιχείων στη Δαμασκό που δεν είχαν ποτέ δηλωθεί επίσημα.

Οι Ισραηλινοί δεν αναφέρουν λεπτομέρειες της αεροπορικής επίθεσης, γιατί δεν επιθυμούν να πληροφορηθούν οι Ρώσοι και Σύριοι πως ακριβώς «διαπέρασαν και παραπλάνησαν» την πυκνή αεράμυνα της Δαμασκού. Πληροφορίες φέρουν την IAF να έχει τοποθετήσει στα αεροσκάφη της κάποια υπερσύγχρονα συστήματα που πέραν των παραπλανήσεων να διευρύνουν ακόμα περισσότερο την ακτίνα δράσης των αεροσκαφών F-15 και F-16. Επίσης δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για το πώς εξασφάλισαν εντυπωσιακές φωτογραφίες μέσα από την Συριακή βάση.

http://www.drougos.gr/

No comments: