Friday, 5 June 2009

ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ-ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Γράφει ο Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος
Οι ελεύθεροι άνθρωποι πρέπει να μιλάνε και να σκέπτονται ελεύθερα. Δεν μπορεί να μασάνε τα λόγια τους. Η Δύση, προεξέχοντος του Ισραήλ και των ΗΠΑ θα πρέπει άμεσα να δώσει τέλος στα εφιαλτικά σενάρια πυρηνικού Αρμαγεδδώνα του προκλητικού καθεστώτος των ψευτο-χομεϊνίδων της Τεχεράνης, καθώς και του άθλιου, παρηκμασμένου, εκκεντρικού και εκτρωματικού καθεστώτος των Σταλινικών απομειναριών της Πίονγκ – Γιάνγκ (Β. Κορέας). Αν δεν ενεργήσει η Δύση άμεσα θα βρεθούνε Αμερικανοί, Ευρωπαίοι, Ιάπωνες, Αυστραλοί και Ισραηλινοί, στο έλεος της χειρότερης κρίσης με επίκεντρο την πυρηνική και πυραυλική διασπορά. Όσο ποτέ άλλοτε, η Δύση καλείται να εξηγήσει σε Μόσχα και Πεκίνο με ποιους είναι, γιατί οι δύο εταίροι των πιο άθλιων καθεστώτων του πλανήτη θα είναι συνυπεύθυνοι για τα όσα θα συμβούν. (Cartoon by Chris Britt, The State Journal-Register)

Καταθέτω σειρά απόψεων και προτάσεων (εκ των οποίων ορισμένες είναι προκλητικές, αλλά εδώ που έχουμε φθάσει, μετά την προκλητική πυρηνική δοκιμή της Βορείου Κορέας, δεν υπάρχουν δυστυχώς πολλά περιθώρια). Και επειδή οι Ευρωπαίοι είναι ανέκαθεν υποχωρητικοί και ατέρμονα φλύαροι, εκτιμώ ότι οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Ινδία, η Νότια Κορέα και προ πάντων το Ισραήλ, θα πρέπει να σταθμίσουν τις καταστάσεις και να προχωρήσουν ανάλογα. Οι θεωρητικολογίες του ΟΒΑΜΑ, οι φοβίες της Χίλαρι, η παραπλάνηση του Ιράν στον ΟΗΕ και την Διεθνή Υπηρεσία για την Ατομική Ενέργεια (ΔΥΑΕ) και το θράσος του Βορειοκορεάτη δικτάτορα, απαιτούν κάποιες άλλες, πιο σοβαρές και πιο υπεύθυνες OPTIONS, πριν φτάσουμε στο σημείο να μας απειλούν όλους οι ψευτο-ιμάμηδες των νέο-Σάρδεων και οι μεθυσμένοι από το Γαλλικό Ρεμί Μαρτέν τρισάθλιοι δικτατορίσκοι της παραπαίουσας (λόγω έλλειψης τροφίμων, αλλά με πολλούς πυραύλους) Β. Κορέας.

Πρώτο: Πριν εκλεγεί ο ΟΒΑΜΑ είχα πάντοτε μια μόνιμη ανησυχία (εύχομαι να πέσω έξω) ότι αυτή η αντίληψή του περί SOFT POWER μπορεί να αποβεί αρνητική για τις ΗΠΑ. Οι δημόσιες σχέσεις τον κρατάνε καλά, όμως οι Ιρανο-Βορειοκορεάτες δεν δείχνουν να τον υπολογίζουν πολύ. Η αλήθεια είναι ότι ο ψευτοδιάδοχος του 12ου Ιμάμη Αχμαντινεντζαντ θα συνεχίσει απτόητα τον εμπλουτισμό του ουρανίου στη Νατάνζ. Μην έχετε δεύτερες σκέψεις. Ο Σταλινάνθρωπος της Άπω Ανατολής στις 25 Μαΐου το πρωί “χαστούκισε” τους πάντες με πυρηνική δοκιμή (υπόγεια), αδιαφορώντας για τις διεθνείς κυρώσεις της ΔΥΑΕ, (έχει διώξει τους επιθεωρητές), του ΣΑ/ΟΗΕ καθώς και τους “συνδαιτήμονες-5″ που ασχολούνταν με το πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας. Που είναι εκείνος οι περιβόητος Αμερικανός διαπραγματευτής Κρις Χιλ; Πού είναι εκείνοι οι θεωρητίζοντες Άστον Κάρτερ και Ουίλιαμ Πέρι (που επί Κλίντον έχασαν το δάσος και δεν βρήκαν ούτε τα δένδρα); Που είναι ο Μπόσγουωρθ (πρέσβης της Χίλαρι για τα πυρηνικά της Β. Κορέας); Γιατί δεν είχαν ληφθεί σοβαρά οι εκθέσεις του Διοικητή της PACOM Ναυάρχου Κήτινγκ (που έγιναν προ καιρού); Ο ΟΒΑΜΑ μου θυμίζει λίγο εκείνο τον δυστυχή Τζίμι Κάρτερ που την περίοδο 1976-1979 δεν είχε αντιληφθεί τι ετοιμάζουν για τις ΗΠΑ ο τότε φοιτητής Αχμαντιντζάντ και η παρεούλα του (κατάληψη πρεσβείας της Τεχεράνης).
Μέχρι στιγμής ο ΟΒΑΜΑ απέναντι στο Ιράν, στο AFPAK, στο Βορειοκορεάτικο, στο Νταρφούρ, στο Θιβέτ, στους ψευτο-Βολιβαριανούς Τσάβεζ – Μοράλες καθώς και στη ΒURMA / Μιανμάρ (όπου ταλαιπωρείται η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης ANUG SAN SUY – KYI από τους ναρκο-χουντικούς της Ρανγκούν) είναι απίστευτα ανεκτικός και με SOFT IMAGE. Εύχομαι να βελτιωθεί και αντεπιτεθεί, διαφορετικά οι ΗΠΑ “θα περάσουν σε φάση παρακμής”. Πάντως ανεξάρτητα του πως θα αντιδράσει ή ενεργήσει ο ΟΒΑΜΑ το Ισραήλ στο Ιράν, η Ινδία στο AFPAK, και η Ιαπωνία – Αυστραλία – Νότια Κορέα θα ήταν καλό να “σκέφτονται και πέραν των Αμερικανών”. Ειδικά οι Ισραηλινοί.

Δεύτερο: Η νέα πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας ήταν 10 φορές πιο ισχυρή από εκείνη του Οκτωβρίου 2006 (οι σεισμογράφοι κατέγραψαν 5,3 RICHTER και η δοκιμή ήταν των 8-10 Kt / δηλαδή πάνω-κάτω μισή από εκείνη του Ναγκασάκι της 9ης Αυγούστου 1945). Ορισμένες παρατηρήσεις μου:

Η Β. Κορέα ρισκάρει περαιτέρω απομόνωση, ενώ συστηματικά παραβιάζει την απόφαση 1718 του ΣΑ/ΟΗΕ.
Η δοκιμή έγινε δύο μήνες μετά την δοκιμή (επιτυχής;) μακράς ακτίνας δράσης πυραυλικού συστήματος (οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι έστειλαν δορυφόρο σε τροχιά).
Η δοκιμή έγινε τρεις εβδομάδες μετά την εκδίωξη των επιθεωρητών της ΔΥΑΕ.
Η δοκιμή έγινε τρεις ημέρες μετά την επικριτική θέση του καθεστώτος για την γενικότερη στάση του ΟΗΕ, καθώς και την δήλωση ότι “θα αναβαθμισθεί η πυρηνική αποτροπή της χώρας”.
Η δοκιμή έγινε σε μία περίοδο που έχει λάβει ευρύτερες διαστάσεις το θέμα της διαδοχής στη Β. Κορέα.
Η δοκιμή είναι απάντηση στην ομιλία του ΟΒΑΜΑ στη Τσεχία (5 Μαΐου 2009), και τα περί καθολικού πυρηνικού αφοπλισμού στην πλανήτη μας.
Η δοκιμή έλαβε χώρα μετά από την παρουσίαση διαβαθμισμένων μελετών της JOINT FORCES COMMAND της ΗΠΑ, ότι “η Β. Κορέα διαθέτει πυρηνική ισχύ, ενώ πιθανότατα να οπλοποιήσει 30 Kg πλουτωνίου για να κατασκευάσει 4-5 βόμβες”. Παράλληλα η έκθεση υποστηρίζει ότι “η Β. Κορέα πυραυλικά/αποστασιακά επιδιώκει να φθάσει την Χαβάη και την Αλάσκα”.
Η δοκιμή έγινε, ενώ στην πυρηνική βάση της Γιόνγκ-Πίονγκ άρχισαν εκ νέου οι πυρηνικές δραστηριότητες.

Ας σημειώσω και ορισμένες ημερομηνίες:
1979: Η Β. Κορέα παραλαμβάνει από την ΕΣΣΔ τον πυρηνικό αντιδραστήρα 5 MW της YONGRYON.
12-12-1985: Καθίσταται μέλος της Συνθήκης για την μη-διάδοση των πυρηνικών (NPT).
1986: Αρχίζει την λειτουργία του ο αντιδραστήρας.
Μάρτιος 1993: Η Β. Κορέα απειλεί να αποχωρήσει από την ΔΥΑΕ – NPT.
21-10-1995: Προωθείται συμφωνία για “Τρόφιμα αντί πυρηνικών” (λόγω της λιμοκτονίας του λαού της).
Δεκέμβριος 2002: Αρχίζει εκ νέου το πρόγραμμα.
Ιανουάριος 2003: Αποχωρεί τελικά από NPT.
Σεπτέμβριος 2005: Αρχίζουν οι συζητήσεις των “G” για το πυρηνικό της πρόγραμμα (ΗΠΑ – Ρωσία – Κίνα – Ιαπωνία – Β. Κορέα – Ν. Κορέα)
9-10-2006: Πυρηνική δοκιμή 1 Kt.
13-2-2007: Σταμάτημα εργασιών στον αντιδραστήρα.
20-8-2008: Εκκίνηση εκ νέου των πυρηνικών δραστηριοτήτων, γιατί οι ΗΠΑ δεν την απέσυραν από τον κατάλογο των κρατών που υποστηρίζουν την διεθνή τρομοκρατία.
20-10-2008: Οι ΗΠΑ τελικά την αποσύρουν από τον κατάλογο.
5-4-2009: Πραγματοποιείται δοκιμή εκτόξευσης πυραύλου στο διάστημα.
14-4-2009: Η Β. Κορέα δηλώνει αποχώρηση από τους “6″.
19-4-2009: Βάσει Νοτιοκορεατικού INTELLIGENCE οι Βορειοκορεάτες “κάτι ετοιμάζουν”, ως “αντίδραση” στις Δυτικές θέσεις στον ΟΗΕ.
29-4-09: Αρχίζουν οι δηλώσεις περί “πυρηνικών δοκιμών”.
25-5-09: Πυρηνική δοκιμή 8-10 Κt.

Όπως και να έχουν τα πράγματα η Δύση και ιδιαίτερα οι ΗΠΑ δεν ανέλαβαν δράση, γι αυτό και οι επιλογές είναι τώρα περιορισμένες:
Ή θα εφαρμοσθεί το απόρρητο σχέδιο 5027 για την Κορεατική Χερσόνησο.
Ή θα προχωρήσουν οι σύμμαχοι στην Άπω Ανατολή σε αποκλεισμό των λιμανιών της Β. Κορέας.
Ή θα προωθηθούν περαιτέρω δυνάμεις των ΗΠΑ (Α/Φ) σε Γκουάμ, Φιλιππίνες, Ιαπωνία, Νότ. Κορέα κ.α., από κοινού με ενδυνάμωση επί των πλοίων τους της αντιπυραυλικής ομπρέλας.
Ή θα προωθηθούν “σοβαρά” μέτρα από τον ΟΗΕ, την ASEAN, την BANK OF ASIA κατά του καθεστώτος.
Ή θα “εξηγήσουν” στο Πεκίνο (παρά τις οικονομικές “ευαισθησίες” των ΗΠΑ), ότι “τέλος στους ελιγμούς”, και είναι καιρός να επιβληθεί τάξη στη Κορεατική Χερσόνησο.
Τρίτο: Και από την Β. Κορέα στην σύμμαχό της, το Ιράν των Χαμενεϊ – Αχμαντινιντζάντ (ψευτο-Δαρείων του σήμερα). Ορισμένες πληροφορίες – επισημάνσεις για την δράση της Τεχεράνης:
Αμερικανοί – Ευρωπαίοι – Ισραηλινοί (INTELLIGENCE) θεωρούν ως δεδομένο ότι “η Τεχεράνη έχει πάει μακριά την βαλίτσα των πυρηνικών”.
Το καθεστώς εμμένει στην κατασκευή πολλαπλών πυραυλικών συστημάτων (διαφόρων κατηγοριών).

Ο πρόσφατος πύραυλος που εκτοξεύτηκε ο SEJIL-2 είχε ακτίνα 1200 μιλλίων, νέο σύστημα πλοήγησης καθώς και ιδιαίτερα υπολογίσιμους SENSORS.
Το Ιράν σταδιακά απαγκιστρώνεται από τους καθ’ αυτό πυραύλους SHAHAB-3 (με υποστήριξη Β. Κορέας – Πακιστάν και υγρά καύσιμα) και προωθεί τα στερεά-καύσιμα, ενώ παράλληλα ενισχύει τα μέτρα συγκέντρωσης-μετακίνησης και παραπλάνησης (οπότε και για το Ισραήλ, δυσκολεύονται κάποια πράγματα).

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Νετανιέχου επεσήμανε στον ΟΒΑΜΑ ότι “το Ιράν έχει αρχίσει να ξεπερνά τις γραμμές υπομονής και ανοχής του Ισραήλ”.
Νετανιέχου – Μπάρακ – Λίμπερμαν αλλά και οι Ασκενάζι (Αρχηγός IDF), Γιαλντίν (επικεφαλής στρατιωτικών πληροφοριών), Γιαλόν (αρμόδιος για στρατηγικά ζητήματα) συμφωνούν ότι “η Τεχεράνη προωθεί την τελευταία φάση κατασκευής ατομικών όπλων”. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Πανέτα (Αρχηγός CIA) και Ναύαρχος Μπλερ (επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών).

Η Κινεζική εταιρεία LIMMT (κατά παράβαση των υπαρχόντων διεθνών κυρώσεων έχει πουλήσει το τελευταίο διάστημα στη Τεχεράνη 400 γυροσκόπια, 600 επιταχυντές, 100 τεμάχια TANTALUM για πυραύλους, 15 χιλιάδες ειδικά τεμάχια αλουμινίου, 30.000 τεμάχια τουνγκστένιου-χαλκού, 1.700 κυλίνδρους γραφίτη κ.α. Τα πάντα είναι για τα πυρηνικά πυραυλικά προγράμματα της Τεχεράνης.

Την ημέρα του Βορειοκορεατικού τεστ στέλνουν (για πρώτη φορά οι Ιρανοί) 6 πλοία στον ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝ.
Ο Γενικός Εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης ROBERT MORGENTHAU σε πρόσφατη “κλειστή παρουσίαση” που έγινε στην Γερουσία μίλησε για “πολύ λίγα βήματα πριν το Ιράν καταστεί πυρηνική δύναμη”.
Το Ιράν στις 25/5/2009 απέρριψε τις προτάσεις των ΗΠΑ για διάλογο και πυρηνικό FREEZE (πάγωμα).

Εκτιμώ ότι ως ένα βαθμό οι ΗΠΑ “θεωρούν ως αναπόφευκτο και μάλλον αγγίζοντας την πραγματικότητα το πυρηνικό Ιράν”, και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει το Ισραήλ και τα μετριοπαθή Αραβικά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής. Η θέση ΟΒΑΜΑ περί TIMETABLE των επαφών των ΗΠΑ με το Ιράν είναι ανεδαφική. Δεν υπάρχει περίπτωση οι Αγιατολλάχ να υποχωρήσουν. Είναι βαθύτατα και προκλητικότατα αναξιόπιστοι και από το 1987 (ή και από το 2002) με μεθοδεύσεις-ντροπή παραπλανούν την διεθνή κοινότητα (στο www.drougos.gr υπάρχει πληθώρα στοιχείων και πληροφοριών). Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν τον εμπλουτισμό του Ουρανίου. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν την κατασκευή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Δεν υπάρχει περίπτωση να βοηθήσουν τις ΗΠΑ στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν την διαδικασία μέσω του Πλουτωνίου στο Αράκ. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν τις επαφές με παράνομα πυρηνικά δίκτυα. Εφόσον πιστεύουν στη θεωρία του 12ου Ιμάμη, οι άνθρωποι είναι βαθιά ριζωμένοι σε ακραίες θέσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν την τροφοδοσία των τρομοκρατών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ. Δεν υπάρχει περίπτωση να απαγκιστρωθεί η Δαμασκός από την Ιρανική τροχιά. Δεν υπάρχει περίπτωση να ηρεμήσει η κατάσταση στον Κόλπο των πετρελαίων. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραδεχθούν το ολοκαύτωμα των Εβραίων. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν να προωθούν ένα Ιρανικό τόξο επιρροής από την Ανατολική Μεσόγειο ως την HERAT του Αφγανιστάν. Και ας μην μνημονεύσω άλλα.

Βάσει λοιπόν των ανωτέρων δεν υπάρχει διπλωματική λύση στο πυρηνικό ζήτημα του Ιράν. Ακόμα και μια διακοπή για λίγο διάστημα του εμπλουτισμού, θα αποβεί προετοιμασία για την ατομική βόμβα.

Το έχω πει και γράψει ότι η μεγαλύτερη απειλή στον 21ο αιώνα είναι η περίπτωση τρομοκρατών με όπλα μαζικής καταστροφής (ΟΜΚ). Ειδικότερα πέραν της “πυρηνικής AL QAEDA” η βασική απειλή είναι η Ιρανική πυρηνική βόμβα που θα καταστήσει ομήρους των Αγιατολλάχ την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τα κράτη του Κόλπου και το Ισραήλ (το οποίο δεν μπορεί να αντέξει ένα ακόμα ολοκαύτωμα).

Κατόπιν τούτων δεν μένει άλλη επιλογή παρά μόνο μία προληπτική αεροπορική και πυραυλική επίθεση (από υποβρύχια) του Ισραήλ κατά 20 πλέον βάσεων του Ιράν (πριν είναι πολύ αργά). Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο είναι “μακάριοι στον ύπνο τους”. Με ή χωρίς τις ΗΠΑ, το Ισραήλ πρέπει να δράσει, στην πιο παράτολμη επιχείρηση όλων των εποχών, για να στείλει το Ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα 10 χρόνια πίσω ή στις καλένδες.
Επειδή επί χρόνια το έχω συζητήσει η επιχείρηση δεν είναι εύκολη. Είναι εφικτή, πολύπλοκη, ιδιότυπη και εμπεριέχει κινδύνους. Όμως είναι αναγκαία. ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ. Και οι Ισραηλινοί έχουν γνώση τέτοιων αποστολών κατά OSIRAQ (Ιούνιος 1981) και AL KIBAR (Σεπτέμβριος 2007). Υπάρχουν πάντα διέξοδοι στα αδιέξοδα. Οι Ιρανοί υπερδιαφημίζουν πολλά από τα όπλα τους. Δεν διαθέτουν υπολογίσιμη αεροπορία. Έχουν απαρχαιωμένα στρατιωτικά δόγματα. Έχουν ξεπερασμένη αντίληψη των πραγμάτων, ενώ δεν έχουν πολλούς συμμάχους. Κινούνται μέσω ασύμμετρων επιλογών, αλλά και εκεί μπορούν να ληφθούν προληπτικά μέτρα.

Συμπερασματικά και πριν βρεθούμε ενώπιον Ιρανικών “εκπλήξεων”, εκτιμώ ότι πλησιάζει η ώρα της κρίσης και δεν θα είναι πολύ μακριά η στρατιωτική επιλογή κατά της Τεχεράνης. Αυτό πάντως που γνωρίζω είναι ότι “θα αποτελεί μια από τις εκπλήξεις του αιώνα, για το πώς ακριβώς θα γίνει…”. Όσο για την επόμενη ημέρα θα έχει ενδιαφέρον. Αλλά επί του παρόντος ενδιαφέρομαι για την BEFORE THE DAY AFTER NEXT (όπως αναφέρει και ένα κορυφαίο στρατιωτικό εγχειρίδιο……) και ελεύθερα λέω την απόψή μου όπως τονίζει και ο διάσημος Ινδός ποιητής.(

Πάντως ο Υφυπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ματάν Βιλνέ δήλωσε αυτές τις μέρες ότι το Ισραήλ στον επόμενο πόλεμο θα αντιμετωπίσει κοινές επιθέσεις τρομοκρατών και βαλλιστικών πυραύλων. Όπως είναι γνωστό αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο Ισραήλ η μεγαλύτερη άσκηση όλων των εποχών με την επωνυμία “TURNING POINT 3” στην οποία λαμβάνονται υπόψη οι εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα από τις επιχειρήσεις κατά του Λιβάνου και της Χαμάς το 2006 και το 2008.
Anaconda.gr

No comments: