Friday, 22 May 2009

Προκήρυξη με... έκπληξη

Η τρομοκρατική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την προχθεσινή επίθεση σε γραφεία του Γ. Τρεπεκλή. Δικό της και το χτύπημα στην ΚΕΔ στις 19 Μαρτίου «E» 22/5 Μια έκπληξη έκρυβε η προκήρυξη της οργάνωσης «Λαϊκή Θέληση», με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας στα γραφεία της εταιρείας «Πρόφιτ» του Γ. Τρεπεκλή, μεσολαβητή για την προμήθεια του περιβόητου συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4Ι.

Η βόμβα εκείνη, η οποία ήταν ισχυρότατη, είχε τοποθετηθεί σε απόσταση αναπνοής από τη ΓΑΔΑ, στη συμβολή της Λ. Αλεξάνδρας με την οδό Κόνιαρη και ακριβώς απέναντι από τον Αρειο Πάγο.

Στην προκήρυξη γίνεται εκτενής αναφορά σε σκάνδαλα, σε μίζες και λαδώματα, καθώς και προσωπική αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα, όπως στον Θοδωρή Ρουσόπουλο, που τον χαρακτηρίζει «θεοσεβούμενο θαμώνα του Αγίου Ορους», στον Βασίλη Μαγγίνα, στον «πράσινο στρατηγό Τσουκάτο», στην «ατμομηχανή διάλυσης των ασφαλιστικών ταμείων» Φάνη Πετραλιά, στον «ανήθικο νομοταγή -όπως τον χαρακτηρίζει- Βουλγαράκη», στον «σκανδαλάκια Παυλίδη» και στα «καθωσπρέπει λαμόγια golgen boys τύπου Χριστοφοράκου ή Βουρλούμη»

Για όλους αυτούς ο συντάκτης της προκήρυξης γράφει ότι «δεν είναι αποπαίδια του συστήματος που παραβήκανε τον όρκο τους, αλλά τα καλύτερα παιδιά του, προϊόντα και φορείς μιας ενδημικής στον καπιταλισμό παθογένειας, στο ξέφρενο κυνήγι του κέρδους και της εξουσίας».

Για την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου που η οργάνωση είχε βάλει στο στόχαστρο τον περασμένο Μάρτιο, ο συντάκτης της προκήρυξης γράφει ότι «ο φυτευτός διευθύνων σύμβουλος, ως προσωπική επιλογή του νυν πρωθυπουργού Καραμανλή λόγω στενής φιλίας, ο Κ. Γκράτσιος, ανέλαβε να φέρει σε πέρας μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, σε μια άνευ προηγουμένου συνδιαλλαγή με την περιβόητη πια "Βατοπέδι χρηματιστηριακή"».

Στον Γ. Τρεπεκλή, που έβαλε προχθές η οργάνωση στο στόχαστρο, ο συντάκτης της προκήρυξης χρεώνει ότι «ανέλαβε να διεκδικήσει για λογαριασμό της αμερικανικής κοινοπραξίας Saic το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Τρεπεκλής έλαβε γι αυτή την εκδούλευση νόμιμη μίζα-προμήθεια 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ άγνωστα παραμένουν τα ποσά που έλαβαν κόμματα και υπηρεσιακοί παράγοντες» επισημαίνεται στην προκήρυξη.

Τεχνογνωσία
Η βόμβα στα γραφεία της «Πρόφιτ» ήταν μέτριας ισχύος και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πυροδοτήθηκε με κινητό τηλέφωνο. Να σημειωθεί εδώ ότι η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» είναι η μοναδική στην Ελλάδα που διαθέτει την τεχνογνωσία πυροδότησης με αυτόν τον τρόπο.

Η «Λαϊκή Θέληση» είχε αναλάβει παλαιότερα την ευθύνη για τη βομβιστική ενέργεια στο δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας στις 29 Μαϊου 2004, λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (η ενεργοποίηση της βόμβας είχε γίνει μέσω κινητού τηλεφώνου), καθώς επίσης στις γερμανικές εταιρείες Siemens και Bayern και στην έδρα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) στην οδό Αμβρ. Φραντζή 9, πριν από περίπου έναν χρόνο.

ΤΑΚΗΣ ΤΕΡΖΗΣ/EΘNOS

No comments: