Monday, 2 March 2009

Αγανακτισμένοι πολίτες ή καλοί υποκριτές;

Καθώς ο αντισημιτισμός ξεκάθαρα αυξάνει με το ξέσπασμα των πρόσφατων γεγονότων στη Γάζα, είναι ώρα να συζητήσουμε το αν οι διαδηλώσεις εναντίον του Ισραήλ αποτελούν απλώς μια βιτρίνα για εκφράσεις μίσους εναντίον των Εβραίων.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, αν είχα επιλογή, προτιμώ τους σκινάδες (skinheads) και τους άλλους βάρβαρους που εκφράζουν τον αντισημιτισμό τους ανοιχτά. Σε τέτοιους χώρους, γνωρίζουμε ποιος είναι ο εχθρός.

Αλλά σας παρακαλώ παρατήστε με, με την ευσέβεια και την ιερή αγανάκτηση αυτών των «καλών ανθρώπων» που διαδηλώνουν σε όλη την Ευρώπη ενάντια στην επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα. Πράγματι, χιλιάδες έχουν σηκώσει πανό υποστήριξης του Ισραήλ. Ταυτόχρονα, ωστόσο, στους δρόμους της Ευρώπης (και της Αμερικής ακόμη) γίνεται ένας ορυμαγδός. Αυτοί είναι οι «ανθρωπιστές» - οι καλοί, οι ευγενείς, οι εκλεπτυσμένοι, που τραγουδούν για την ειρήνη.

Τώρα επανήλθατε; Τώρα μιλάτε; Που ήσασταν όταν, τόσα χρόνια, χιλιάδες από τις βόμβες της Τζιχάντ έσκαγαν μέσα στο Ισραήλ; Οι δρόμοι της Ευρώπης ήταν άδειοι. Δεν υπήρχαν φωτογραφίες στις εφημερίδες για πενθούσες Εβραίες μητέρες και πατέρες. Το λέγατε «ειρήνη» όσο οι Άραβες σκότωναν και οι Εβραίοι πέθαιναν. Όλα ήταν καλά στον κόσμο.
Ξαφνικά, όταν το Ισραήλ απάντησε, βρήκατε τον ιερό σκοπό σας. Και πόσο δίκαια αυτοδίκαια σωστοί είστε για τον σκοπό σας. Το Ισραήλ είναι ένα Εβραϊκό Κράτος. Αυτό είναι το πρόβλημά σας; Πόσο γρήγορα δείχνετε τα αληθινά σας χρώματα, με το πρώτο ίχνος Εβραϊκής αυτοάμυνας.

Μιλάτε για δυσαναλογία. Θέλετε αναλογίες; Δώστε στο Ισραήλ έναν πληθυσμό 300 εκατομμυρίων που να διαμένουν σε 22 χώρες, παρόμοια με τους Άραβες Μουσουλμάνους που περικυκλώνουν και ελλοχεύουν για το Ισραήλ – αντί για 5,5 μόλις εκατομμύρια Εβραίους μέσα σε μία μόνο χώρα. Υπάρχει, επίσης, αρκετή «αναλογία» που έρχεται από το BBC, το οποίο ευχαριστιέται να παρουσιάζει τη μία μόνο πλευρά της ιστορίας και να το μαζεύει από εκεί που το άφησε ο Der Sturmer. Τώρα, με αυτό το είδος «ειδήσεων», γνωρίζουμε πως υπήρξαν στην Ευρώπη οι συνθήκες για ένα Ολοκαύτωμα.

Ήδη βλέπουμε Νύχτες των Κρυστάλλων. Σε ευχαριστούμε Ευρώπη που μας θυμίζεις γιατί η Αμερική ανακαλύφθηκε τη σωστή στιγμή (και γιατί το Ισραήλ λυτρώθηκε πολλές γενιές αργότερα). Τολμάτε να κρίνετε το Ισραήλ; Με τις απελάσεις σας, τις εξορίες σας, τους επιβεβλημένους προσηλυτισμούς, τις ιερές εξετάσεις σας, τα πογκρόμ σας, δεν έχετε καμιά ηθική εξουσία πάνω στο Ισραήλ ή ακόμα και μέσα στα σύνορά σας. Τα παρατήσατε όλα αυτά από το 1492 μέχρι το 1942.

Όσο για αυτούς στην Αριστερά που γυρεύουν την ειρήνη, λοιπόν, αγαπητοί μου εραστές της ειρήνης, η ειρήνη το έφερε τούτο δω. Όσο για αυτούς τους «αθώους πολίτες» στη Γάζα, τους δόθηκε επιλογή και διάλεξαν τη Χαμάς. Εκείνοι διάλεξαν αυτή την πανώλη.

Όσο για αυτά τα «στρατόπεδα προσφύγων» - γιατί υπάρχουν «στρατόπεδα προσφύγων» όταν το Ισραήλ τους παρέδωσε όλη αυτή την περιοχή για να χτίσουν ένα έθνος μέσα σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας δίπλα στο Ισραήλ; Γιατί όλοι οι Παλαιστίνιοι αυτόματα γίνονται πρόσφυγες ακόμη και όταν τους δίνεται ένα σπίτι; Οι μόνοι αληθινοί πρόσφυγες είναι οι χιλιάδες Ισραηλινοί που οδηγήθηκαν έξω από τη Γάζα και ακόμη ζουν σε πάρκα με τροχόσπιτα.

Σήμερα, εν είδει απάντησης σε μια στήλη που έγραψα γύρω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Theresienstadt (Teresin), κάποιος μου είπε ότι έκανα λάθος και ότι το Theresienstadt δεν ήταν πρελούδιο του Άουσβιτς αλλά μάλλον «ένα θέρετρο διακοπών». Του ανταπάντησα λέγοντας του ότι εύχομαι να περάσει όλη του τη ζωή σε τέτοιου είδους θέρετρα διακοπών. Εύχομαι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που παρελαύνουν στους δρόμους της Ευρώπης με πανό που λένε «Θάνατος στο Ισραήλ» να περάσουν επίσης όλη τους τη ζωή σε τέτοια θέρετρα διακοπών.

Ο Θεός να ευλογεί τις IDF! Εμπρός Ισραήλ!
Πηγη Zan Koen

1 comment:

Jimmy Kane said...

Μια απλή ερώτηση!!!
Τότε για τους "τρώνε" τα πάτρια εδάφη τους?
Η Παλαιστίνη έχει μικρύνει παρά πολύ από την αρχή αυτής της ιστορίας.
Και αν θές να ξέρεις όσο στέλνονται όπλα στο Ισραήλ τόσο στέλνεται και ανθρωπιστική βοήθεια στην Παλαιστίνη. Ένα και το αυτό. Όπλα-Βοήθεια = Δάνεια κυβερνήσεων...
¨Ωραίο το ποστ σου και σε διαβάζω εδώ και καιρό αλλά εσύ τι θα διάλεγες? Να υπερασπίσεις το έδαφος σου? το σπίτι σου? η απλώς να πάρεις τον "$#%" και να υποταχθείς? Άσε δε και τα μεγάλα συμφέροντα... Μεγάλη συζήτηση...