Tuesday, 24 February 2009

Μουσουλμάνοι χάκερ επιτέθηκαν σε ισραηλινά νοσοκομεία

Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι άρχισε επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων, σαν απάντηση στις επιθέσεις με πυραύλους από τη Χαμάς στο Ισραήλ, Οι ισραηλινοί ηγέτες φώναζαν ότι οι πύραυλοι της Χαμάς έπεφταν όλο και πιο κοντά στις πυκνά κατοικημένες πόλεις. Και τότε πολλά ακολούθησαν που μόλις τώρα τα μαθαίνουμε.
Μουσουλμάνοι χάκερ, τις ημέρες των συνταρακτικών γεγονότων στη Γάζα, δεν είχαν μείνει άπραγοι. Ο καταιγισμός των ειδήσεων και πληροφοριών που ερχόντουσαν από τη περιοχή δεν επέτρεπαν να δώσουμε σημασία σε ένα άλλο πόλεμο που αυτοί είχαν εξαπολύσει: κυβερνοπολεμο.
Εκείνες τις μέρες μουσουλμάνοι χακερ είχαν εξαπολύσει μαζική κυβερνοεπιθεση (cyberattack), με την οποία χτυπηθεί πάνω από 300 ισραηλινοί ιστοχώροι. Πράγματι Από τη στιγμή που άρχισαν οι αντεπιθέσεις των Ισραηλινών στις εγκαταστάσεις της Χαμας στη Λωρίδα της γάζας ομάδες χακερ άρχισαν να χτυπούν οποιαδήποτε σελίδα ισραηλινή υπάρχει στο διαδυκτυο αδιαφορώντας εάν αυτή είναι φιλοκυβερνητική επιστημονική η απλά φιλανθρωπική, Σε έναν ιστοχώρο "ένας χάκερ παραβίασε την ασφάλεια του κεντρικού υπολογιστικού δικτύου που τον «φιλοξενούσε» και αντικατέστησε το αρχικό περιεχόμενο με μήνυμά του. Σε άλλη χάκερ αντικατέστησε ένα αρχείο σε υπολογιστή με ένα πλαστό. Σε άλλο ο χάκερ περιέγραφε τα κατορθώματα του σε graffiti. Όλα αυτά είναι μέρος του πολέμου προπαγάνδας, στον οποίο οι μουσουλμανικοί χάκερ επιχειρούν να αντικαταστήσουν το νόμιμο περιεχόμενο μια ιστοσελίδας με αντι-Ισραηλινά και τα αντι-αμερικανικά μηνύματα.

Η τελευταία φορά, που μια παρόμοια εκστρατεία αυτού του μεγέθους εξαπολύθηκε, ήταν το 2006, όταν χακερ χτύπησαν χιλιάδες δανέζικες και αμερικανικές ιστοσελίδες. Οι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές είχαν θυμώσει με τις σατυρικές δανέζικες καρικατούρες του προφήτη Μωαμεθ που είχαν εμφανίσει σε διάφορες ευρωπαϊκές εφημερίδες. Οι χρήστες ιστοχώρων συνειδητοποίησαν τότε ότι πρέπει να διασφαλίσουν τις συνηθισμένες εισόδους από τις επιθέσεις των χάκερ, συμπεριλαμβανομένων των τρωτών που έχουν οι γλώσσες προγραμματισμού και το λογισμικού για φόρουμ ή μπλογκ.

Οι περισσότεροι ιστοχώροι δυστυχώς δεν χτίζονται με ασφάλεια. Κατά συνέπεια, οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να προχωρήσουν σε αξιολόγηση της ευπάθειας και, εάν χρειάζεται άμεση δράση να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή, η οποία μπορεί να ανιχνεύσει την ανώμαλη συμπεριφορά η τις περίεργες προσβάσεις σε αυτό.

Η έλλειψη σεβασμού από τη Χαμάς για την ανθρώπινη ζωή ήταν γνωστή σε όλους αλλά ξεσκεπάστηκε όταν αυτοί αδιαφορώντας στα παρακάλια των δύστυχων κάτοικων της Γαζα να μην τοποθετήσουν τις ρουκέτες εκτοξεύσεως μέσα στα σπίτια κάνοντας τα έτσι στόχο των ισραηλινών κανονιών. Εκείνοι όμως αντί να συγκινηθούν από τα παρακάλια έδωσαν εντολή στους συντρόφους τρομοκράτες του κυβερνοπολεμου να χτυπήσουν κάθε ανθρώπινη ζωή. Και οι κυβερνοτρομοκρατες ανταποκρίθηκαν πιστά.

Διάλεξαν να χτυπήσουν απάνθρωπα αυτό που καθς πολιτισμένος άνθρωπος σέβεται πιο πολύ: τα νοσοκομεία που είναι γεμάτα αρρώστους. Πράγματι το Hillel Yaffe Hadera. ένα νοσοκομείο στο Βορρά έγινε στόχος χάκερ της hamas, σε ιστοσελίδα του οποίου τοποθέτησαν αντι-Ισραηλινά μηνύματα και φωτογραφίες. Συγκεκριμένα χακερ επιτέθηκαν στο ισόχωρο του ιατρικού κέντρου, (http://.hy.health.gov.il), ανιχνεύθηκε γρήγορα από τον υπεύθυνο και διορθώθηκε ευτυχώς γρήγορα.

Ο Γενικός Διευθυντής του νοσοκομείου Δρ Meir Oren είπε ότι "αυτό ήταν μια επαίσχυντη προσπάθεια, που δεν πρόσθεσε τίποτα (στα δίκαια του εχθρού) αλλά μόνο δείχνει ότι χρησιμοποιούν οποιοδήποτε μέσο για να επιτεθούν οι ισραηλινές ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως νοσοκομεία."

Μεταξύ των φωτογραφιών που τοποθέτησαν οι χακερς ήταν και αυτή φρεσκοθαμμενου ισραηλινού στρατιώτη που πέθανε στη Γάζα, με τον τίτλο στα εβραϊκά - "Η μοίρα των στρατιωτών σας." Σε άλλη ιστοσελίδα τοποθέτησαν αντί των ιατρικών εξετάσεων εικόνες μαχητών της Χαμάς, και το ρητό, "ο Αλλάχ θα δώσει τη νίκη."

No comments: