Thursday, 29 January 2009

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ VASKO GLIGOROV (Vasilije Gligorijevic)!

Ζητάει την βοήθεια μας.

Ο σερβικής καταγωγής και δημιουργός του Σλαβικού Φιλελληνικού Δικτύου συνελήφθει σήμερα το πρωι από την αστυνομία.
(Μονίμως ON-LINE στο forum του MacedoniaOnTheWeb...σήμερα πρόλαβε να γράψει τις τελευταίες του λέξεις υπό τη μορφή post)
Το φασιστικό κράτος των Σλαβομακεδονιστών δεν δέχεται ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ.
Μήπως αιτία της συλλήψης είναι το καταπληκτικό άρθρο με τίτλο FYROM: Fascism in Action αλλά και η μετάφραση του γνωστού κρατικού Σκοπιανού βίντεο με θέμα τα ρατσιστικά σχόλια εναντίων φυλών που δεν φέρουν άσπρο χρώμα στο δέρμα ?
Οι Σλαβομακεδονιστές δεν αντέχουν τον διάλογο , πόσο μάλλον ανθρώπους που τους λένε την αλήθεια για το ποιοί είναι και τι ήταν.
Επίσης από τον ΑΚΡΙΤΑ μάθαμε για τον "δημοκρατικό" νόμο που ισχύει στη FYROM
Δια νόμου η απαγόρευση οποιαδήποτε Επιστημονικής Έρευνας για την εθνική/πολιτιστική ταυτότητα των Σλαβομακεδόνων στο κράτος της ΠΓΔΜ
Όπως μας ενημέρωσε ο φιλλέληνας Vasko Gligorijević το κράτος των Σκοπίων απαγορεύει δια νόμου την ανάπτυξη οποιαδήποτε επιστημονικής έρευνας για την εθνική ταυτότητα των σλαβομακεδόνων.
Ο νόμος αυτός δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως της ΠΓΔΜ στις 15 Μαρτίου 1996, εποχής Γκλιγκόρωφ και είναι σε πλήρη ισχύ. (Služben vesnik na RM 13/96 od 15 mart 1996 god.)
Člen 16
Odobrenieto može da se dade za site oblasti opredeleni kako javen interes vo naučno-istražuvačkata dejnost, osven za naučnite istražuvanja vo oblasta na istoriskiot i kulturniot identitet na makedonskiot narod i nacionalnostite koi živeat vo Republika Makedonija, odbranata i bezbednosta.

Άρθρο 16 Η έγκριση (δικό μου -για την εκτέλεση της δημόσιας επιστημονικής εργασίας ) μπορεί να δοθεί σε όλους τους τομείς που εκπονούνται ως δημόσιο ενδιαφέρον για την δραστηριότητα της επιστημονικής έρευνας, με εξαίρεση την επιστημονική έρευνα στον τομέα της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας του «Μακεδονικού λαού» και των εθνικοτήτων που ζουν στη "Δημοκρατία της Μακεδονίας", της άμυνας και της ασφάλειας.
Σημ.Δική μας: Ο VASCO είναι ΓΝΩΣΤΟΣ και ΠΑΛΙΟΣ ΦΙΛΟΣ της Ελλάδας στα Σκόπια. Έβγαλε στη δημοσιότητα θέματα που ούτε η Ελληνική Τηλεόραση δεν τόλμησε να αναφέρει.Ο ίδιος πτυχιούχος Ιστορικός Σερβικής καταγωγής ξεφτίλιζε σε καθημερινή βάση τον ψευδο-Μακεδονισμό των Σκοπιανών στη ΓΛΩΣΣΑ τους κι εντός των συνόρων τους. Παρά τις αλλεπάλληλες συμβουλές μας να ΠΡΟΣΕΧΕΙ διότι το καθεστώς ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ είναι ΧΟΥΝΤΙΚΟ καθεστώς και γνωρίζει τις αμερικάνικες μεθόδους "ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗΣ" των φωνών που ΔΕΝ συνάδουν με τα Αμερικάνικα σχέδια στην περιοχή. Στον Vasko αναφέρθηκε και το zougla.gr διότι η δράση του τα τελευταία χρόνια είναι κάτι παραπάνω από φιλελληνική.
Αρνήθηκε οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση από Έλληνες πατριώτες και επέμεινε σε μία δράση που μαθηματικά θα οδηγούσε στη σύλληψή του από τους φασίστες της κυβέρνησης Γκρουέφσκι.
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΝΤΟΣ κι ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ διότι ο VASKO είναι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΑΣ και ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ από ΠΟΛΛΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ.
Μερικά χρήσιμα emails από το HUMAN RIGHTS WATCH
NY hrwnyc@hrw.org BRUSS hrwbe@hrw.org , GENEVA hrwgva@hrw.org , LONDON mailto:mhrwuk@hrw.org , BERLIN berlin@hrw.org , PARIS paris@hrw.org , WASHINGTON hrwdc@hrw.org
Με το AMNESTY INTERNATIONAL επικοινωνείτε ΕΔΩ .
Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ παράρτημά του έχει τη διεύθυνση info@amnesty.org.gr .
Ας ενημερώσουμε ο καθένας ξεχωριστά τους οργανισμούς αυτούς ως μία ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης στον VASKO.
Δυστυχώς ήδη έχουν κλείσει τον λογαριασμό του στο YOUTUBE και την ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ του.
Στην Ελλάδα μας όμως οι καραγκιόζηδες όπως ο BulgarMALAK...χαίρονται την ελευθερία τους , παρά την αλητεία τους...κερδίζοντας το ενδιαφέρον των Αμερικανικών υπηρεσιών που στήνουν βρώμικα παιχνίδια στη Βόρεια Ελλάδα.

No comments: